17 yıllık eşine ''hayat'' hediyesi verdi

17 yıllık eşine ''hayat'' hediyesi verdi
Güncelleme:

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde yaşayan, 1 çocuk annesi Filiz Ö. (39), 17 yıl önce evlendiği siroz ve karaciğer kanseri tanısı konulan eşine doner oldu.

Eşinden hayatının en anlamlı, en güzel hediyesini alan Kuzey Ö., "Bu yıl Sevgililer Günü'nü kutlayacak daha fazla nedenimiz oldu" dedi ve herkese organ bağışı yapma çağrısında bulundu. 

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde yaşayan 11 yaşında 'Umut' isminde bir çocuk babası Kuzey Ö., geçen temmuz ayında sarılık şikayetiyle doktora gitti. Ancak, sorunun basit olmadığı ortaya çıkınca Ö., tanı ve tedavi için eşi Filiz Ö. ile İzmir'e geldi. İzmir'deki Kent Hastanesi'nde Ö.'e siroz teşhisi konulup, karaciğerinde tümör tespit edildi. Hem siroz hem de karaciğer kanserine kesin tedavi olarak nakil önerildi. Nakil gündeme gelince hiç düşünmeden 17 yıllık eşine donör olmak isteyen Filiz Ö.'ün tetkikleri yapıldı. Uygun olduğu belirlenince de çift, oluşturulan  ekip tarafından ameliyata alındı. Nakil başarıyla gerçekleşti.

 'Kadavradan bağış bekleyecek zamanı yoktu'

Kuzey Ö.'ün karaciğer sirozu ve erken evre karaciğer kanseri olan bir hasta olduğunu belirten İzmir Kent Hastanesi Karaciğer Nakli ve Hepatobiliyer Cerrahi Bölümü Kurucu Başkanı Prof. Dr. Murat Kılıç, "Kuzey Ö. acil bir şekilde karaciğer nakli olması sayesinde hem sirozdan hem kanserden kurtuldu. Karaciğer nakli olması gereken hastalar eğer evlilerse, ilk gönüllü verici adayları eşleri oluyor. Ö. çiftinde de bunu yaşadık. Filiz Hanım ilk gönüllü adaydı. Kuzey Bey'in de kadavradan bağış bekleyecek zamanı yoktu. Eşi uygun donör olunca nakil de uzun zaman beklenmeden gerçekleştirildi” dedi.

'Bizim sözümüz söz'

Ö. çiftini, hastalık sürecinde Filiz Ö.'ün ikizi Güliz Sezer ve Kuzey Ö.'ün ikizi Aylin Çağlar yalnız bırakmadı. İkiz kardeşlerinin bir an olsun yanlarından ayrılmadığı Filiz-Kuzey Ö. çifti ise kontrole geldikleri hastanede hem sevgiye hem de organ bağışının önemine dair mesajlar verdi. Sorgusuz sualsiz eşine gönüllü verici olan Filiz Ö., "Nikah masasında verdiğimiz sözler öylesine söylenmiş sözler değildi. Bizim sözümüz söz. Eşim de benim için aynı fedakarlığı hatta fazlasını yapardı. O benim hayat arkadaşım, oğlumun babası. İyi günde kötü günde, hastalıkta sağlıkta hep birlikte, birbirimize desteğiz. Her yıl 14 Şubat Sevgililer Günü'nü evde ya da dışarıda kutlardık. Operasyon nedeniyle evde kutlayacağız ama bu kez daha anlamlı, coşkulu olarak" diye konuştu.

'HERKESİ ORGAN BAĞIŞINA DAVET EDİYORUM' 

Kuzey Ö. de "Bu yıl Sevgililer Günü'nü kutlayacak daha fazla nedenimiz oldu. Çünkü eşim bana en güzel, en kutsal hediyeyi verdi. Böylesine değerli bir hediyeyle hayat buldum. Ancak benim kadar şanslı olmayan hastalar var. Vericileri yok ve kutsal bağış bekliyorlar. Organlar toprak olmasın, hayat versin istiyoruz. Ve herkesi organ bağışına davet ediyorum" diye konuştu. 

Etiketler hediye döner