Bihter'in katiline isyan ettiren ceza

Bihter'in katiline isyan ettiren ceza
Güncelleme:

İzmir'de eşini öldüren koca, iyi hal ve haksız tahrik indirimiyle 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir'de eşi Bihter Y.'yi (31) öldürmekten yargılandığı davada 'iyi hal' ve 'haksız tahrik' indirimleriyle 15 yıl hapis cezasına çarptırılan Rahman Y.'ye, (37) kararın istinaf tarafından bozulmasının ardından yine aynı ceza verildi.

Rahman Y., 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle Karşıyaka 2'nci Ağır Mahkemesi'nde yargılandı.

“ALDATTI, ÜZERİME SALDIRDI”

Y. mahkemedeki ifadesinde, eşinin kendisini aldattığını, konuşmak için yanına gittiğini ancak kendisine saldırınca olayın yaşandığını ve pişman olduğunu söyledi.

Mahkeme heyeti Y.'yi, suçu tahrik altında işlediğine karar verip, duruşmalardaki iyi halini dikkate alarak 15 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Bihter Y.'nin ailesinin avukatının itirazı üzerine dosya, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4'üncü Ceza Dairesi'ne gönderildi.

Dosyayı inceleyen daire, sanığa eksik ceza tayini yapıldığı gerekçesiyle kararı bozup, dosyayı yerel mahkemeye geri gönderdi.

DAVA İKİNCİ KEZ GÖRÜLDÜ

Mahkeme, yeniden görülen duruşmada, Y.'yi yine 15 yıl hapis cezasına çarptırdı.

“BİR CANIN BEDELİ 15 YIL MI?”

Bihter Y.'nin annesi Gülay Y., "Çektiğim acının bedeli 15 yıl olamaz. Bir yaşamın bedeli 15 yıla mı eşdeğer? Ailecek psikolojimiz altüst oldu. Bunun bedelini kim ödeyecek? O adam kızımı öldürdü, geride kalanları da ölmekten beter etti. Ömrümün sonuna kadar bu olayın peşini bırakmayacağım. 'Olan oldu' diyerek, susup oturmayacağım. Tek istediğim adalet" dedi.

NE OLMUŞTU?

Rahman Y., boşanma davalarının olduğu gün eşi Bihter Y. ile konuşmak için Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evine gitti. Bihter Y. eşinin konuşma teklifini reddedince tartışma çıktı. Bu sırada Rahman Y., 6 yıllık eşini 3 yerinden bıçakladı.

Hastaneye kaldırılan Y., kurtarılamadı. Olayın ardından kaçan Rahman Y. ise polis tarafından yakalanarak tutuklandı.

DHA