Canlı bombanın arkadaşları yakalandı

Canlı bombanın arkadaşları yakalandı

Sultanahmet'i kana bulayan canlı bomba Nabil Fadli’nin arkadaşları yakalandı...

İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda geçtiğimiz salı günü 10 Alman’ın ölümüne, 15 kişinin yaralanmasına neden olan canlı bomba Nabil Fadli’nin düzenlediği terör saldırısının ardından polis, Fadli’nin Fatih Zeyrek Mahallesi Hattat İzzet Sokak’taki bir apartmanın üçüncü katındaki dairede 4 ev arkadaşıyla kaldığını belirledi

Penceresinde sokağı gören bir güvenlik kamerası olan evde kalan 4 Suriyeli ve Fadli ile bağlantıları olduğu tespit edilen aynı binada yaşayan 3 şüpheliyi yakalamak için kollar sıvandı. Saldırıdan bir gün sonra düzenlenen operasyonda sokakta semt pazarı kurulu olmasını fırsat bilen polis, ‘pazarcı’ kılığına girdi. Ardından da binaya giren şüphelileri tek tek gözaltına aldı. Fadli’nin ev arkadaşı 4 şüphelinin Suriye’de canlı bomba eğitimi aldığı öğrenildi. 18 Suriyelinin kaldığı 5 katlı binanın bir şirket tarafından aylık 9 bin TL’ye kiralandığı ve pansiyon olarak işletildiği belirlendi.
 
TERÖR KURBANLARI BUGÜN UĞURLANIYOR
 
Canlı bomba saldırısının kurbanı olan 10 Alman turistin Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi işlemleri tamamlandı. Dün öğle saatlerinde Almanya’nın İstanbulKonsolosluğu’ndan görevliler cenazeleri teslim almak için Adli Tıp Kurumu’na geldi. Alman turistlerin cenazelerinin bugün saat 10.00’da konsolosluk görevlileri tarafından özel uçakla ülkelerine gönderileceği öğrenildi. Salı günü korkunç saldırıyı gerçekleştiren canlı bomba Nabil Fadli’nin bomba düzeneğini üzerine taşıdığı, ilk girişiminde bombayı patlatamadığı, ikincide patlamanın meydana geldiği öğrenildi. Canlı bombanın, üzerindeki düzeneği patlatmadan el bombası attığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı bildirildi.  (NihatUludağ- Yusuf Doğan-Müslim Sarıyar/Habertürk)