Cansız bedeni kuyuda bulunan 5 yaşındaki Eymen'e istismar kesinleşti

Cansız bedeni kuyuda bulunan 5 yaşındaki Eymen'e istismar kesinleşti
Güncelleme:

İzmir'de bir su kuyusunda cansız bedeni bulunan 5 yaşındaki minik Eymen'in kendisinden yaşça büyük bir erkeğin istismarına uğradığı ve bir araçta tamamen çıplak halde bulunduğu görüntüler ortaya çıktı.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, eşi vefat eden M.D.'ın, oğluna iyi bakmadığı ve şiddet uyguladığı ihbarı üzerine, 2019 yılının Eylül ayında inceleme başlattı. Polis, uzun süre eve gelmeyen M.D.'ı yakınlarının yanında buldu. Küçük Eymen'e ise ulaşamadı. Polise çelişkili ifade veren M.D., oğlunun erkek arkadaşı tarafından dövülerek öldürüldüğünü öne sürdü. M.D.'ın gösterdiği yerde arama yapan polis, ağzı tuğlayla kapatılmış tandır çukurundaki poşette, Eymen'in elleri ve ayakları bağlı cansız bedenini buldu. Eymen'in cesedi, otopsi ve DNA testi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Polis ekipleri, M.D. ile sevgilisi S.E. ve onun erkek kardeşi E.E.'yi gözaltına aldı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen M.D. ve S.E., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, E.E. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 İSTİNAF İLK KARARI BOZDU

İzmir 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçen 9 Temmuz'da görülen davanın karar duruşmasında sanıklardan M.D.'a 'nitelikli kasten öldürme' ve 'eziyet' suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu ve 7 yıl hapis, S.E.'e de aynı suçlardan ağırlaştırılmış ömür boyu ve 6 yıl hapis cezası verildi. Sanık avukatları cezayı fazla, Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatları ise cezaların az olduğu gerekçesiyle karara itiraz etti. Dosya, İstinaf Mahkemesi'ne taşındı. İtirazlar üzerine dosyayı inceleyen İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 1i'nci Ceza Dairesi, yerel mahkemede yapılan yargılamada; sanık S.E.'in cep telefonunun kilitli olması nedeniyle incelenemediği için Jandarma Komutanlığı Kriminal Daire Başkanlığı'na gönderilerek bilirkişi incelemesi yapılması gerektiğine karar verdi.

 Sanık M.D.'ın ise cezai ehliyeti konusunda İstanbul Adli Tıp Kurumu 4'üncü İhtisas Kurulu'ndan rapor aldırılmasına hükmedildi ve yerel mahkemenin kararı bozuldu. Bozma kararının ardından geçen 25 Mart'ta İzmir 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava tekrar görülmeye başlandı. Mahkeme başkanı, sanık M.D.'ın cezai ehliyetinin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu 4'üncü İhtisas Kurulu'ndan rapor alınması için başvuru yaptıklarını ve 02 Eylül 2022 tarihine randevu verildiğini söyledi. Mahkeme başkanı, diğer sanık S.E.'in telefonunda minik Eymen'e ait istismar görüntüsü olup olmadığının tespiti için istenen bilirkişi raporunun alınması için de telefonu Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Daire Başkanlığı'na gönderildiğini söyledi.

İSTİSMAR GÖRÜNTÜLERİ ÇIKTI

Mahkeme heyetinin S.E.'in telefonunda minik Eymen'e ait istismar görüntüsü olup olmadığının tespiti için istenen bilirkişi raporu tamamlandı ve dava dosyasına girdi. Raporda, Eymen'in yaşça büyük bir erkeğin istismarına uğradığı görüntülerin olduğu, Eymen'in bir araçta tamamen çıplak halde ve vücuduyla yüzünde darp izinin olduğu fotoğrafların bulunduğu belirtildi. İncelemede, M.D.'ın Eymen ile çekilmiş videosu da bulundu. Söz konusu videoda M.D.'ın, minik Eymen'i istismar ettiği görüntüler olduğu belirtildi.

 İncelemede, M.D.'ın uyuşturucu madde yapımında kullanılan bir mekanizmayla çekilmiş video kaydının da bulunduğu tespit edildi. Ayrıca telefonda, 'Güzelbahçe Deniz' ismiyle kayıtlı bir kişiyle mesajlaşmalar da yer aldı. Güzelbahçe Deniz isimli kişinin S.E.'e, cinsel içerikli mesajlar gönderdiği belirtildi. S.E.'in telefon kaydında, 'Aa Annem' olarak kayıtlı kişiden, 'Sen Mine'ye mesaj at. Oğlunun ifadesini alacakmış. Götürsün gitsin. Polis çok ciddi konuştu. Sakın yanlış bir şey söyleme oğlum' şeklinde mesajların olduğu da yine raporda yer aldı. S.E.'in telefon rehberinde 'Mineee' ismiyle kayıtlı numaraya cinsel içerikli mesajlar da attığı belirtildi. Öte yandan bilirkişi raporunun ardından mahkemenin, S.E.'in telefonunda 'Güzelbahçe Deniz' olarak kayıtlı kişi hakkında suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

İzmir 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanıkların yargılanması bugün devam edildi. Müşteki avukatları davaya katılırken, sanık avukatları ise mazeret dilekçesi sunup celsede yer almadı. Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Daire Başkanlığından beklenen raporu geldiği belirtildi.

 'BİLİRKİŞİ RAPORUNA GÖRE MAKTULE YÖNELİK CİNSEL İSTİSMAR GERÇEKLEŞMİŞ'

Duruşmada konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü vekili Avukat Merve Çimen, "Gelen bilirkişi raporunda maktule yönelik cinsel istismar eylemin gerçekleştiği netlik kazanmış olup, bir önceki mahkeme kararında beraat kararı verilen istismar konusundaki kesinleşme ilamının kaldırılmasını talep ediyoruz" dedi. Bir diğer mağdur avukatı Saadet Öğretmen Çocuk İstismar Derneği vekili Avukat Yeşim Aydın Sağra da bilirkişi raporunda istismarın gerçekleştiğinin ortaya konulduğunu belirtti. Eymen"in sağlıklı ve eziyet gördüğü fotoğrafları mahkemeye gösteren avukat Sağra, "İki fotoğraf arasındaki büyük fark ortadadır. Bu nedenle sanık S.E.'in savunmalarını kabul etmiyoruz" dedi.

Mahkeme başkanı anne M.D.'ın akli dengesinin yerinde olup olmadığına yönelik adli tıp raporunun beklenmesine, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verip, duruşmayı erteledi.

 

DHA