İncirlik Üssü'nde ''çuvallı'' saldırı

İncirlik Üssü'nde ''çuvallı'' saldırı

İncirlik Üssü'nde ABD askerlerinin başına çuval geçirmeye çalışan 2 kişi gözaltında.

ADANA'daki İncirlik Üssü'nde, ABD askerinin başına çuval geçirmeye çalışan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) İl Başkanı Yalçın Semir Akarsu ile Cenk Kızılırmak gözaltına alındı.

İncirlik Üssü'nde bugün düzenlenen 23 Nisan etkinliğine katılan üniversite öğrencileri arasında bulunan TGB Adana İl Başkanı Yalçın Semir Akarsu, karşılaştığı bir Amerikan askerine, "2003 yılında askerimizin başına çuval geçirdiniz. Bunun ve ülkemizdeki terör olaylarının sorumlusu sizsiniz. Bombalar patlıyor her gün, şehit haberlerimiz geliyor. Bunun sorumlusu sizsiniz. Siz üssünüzden dışarı çıkamıyorsunuz, ancak biz sizin çıkamadığınız hapishanenize kadar giriyoruz ve bu çuvalı başınıza geçiriyoruz" diye tepkisini dile getirdi. Akarsu daha sonra, yanında bulunan çuvalı çıkarıp Amerikan askerinin başına geçirmeye çalıştı.

Türk askerinin müdahele ettiği Akarsu ile bu sırada eylemi kamerayla kayda alan TGB üyesi Cenk Kızılırmak gözaltına alındı. Terörle Mücade ekiplerine teslim edilen Akarsu ve Kızılırmak, Adana Adli Tıp Birimi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

TGB Genel Sekreteri Sinan Sungur da 2 yıldır bu eylemi gerçekleştirmek için fırsat kolladıklarını, bu etkinlikte imkanı bulunca eylemi gerçekleştirdiklerini söyledi.

FOTOĞRAFLI