İnternetten 15 bin TL'ye aldığı köpek hasta çıktı

İnternetten 15 bin TL'ye aldığı köpek hasta çıktı
Güncelleme:

İnternetteki dolandırıcılık haberlerine bir yenisi daha eklendi. Ancak bu sefer satılan/satın alınan bir köpek...

Antalya'da internet üzerinden aldığı Pomeryan cinsi köpeğe 15 bin lira ödeyen Sena Oskay, kalp hastası olduğu ve arka ayaklarında diz kayması bulunduğu ortaya çıkınca, satın aldığı kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Duha Sena Oskay, geçen mayıs Instagram'da gördüğü satılık Pomeryan cinsi köpek ilanını yayımlayan kişiyle iletişime geçti. Oskay, İstanbul'da oturan bu kişiden ilanda gördüğü, 10 aylık, tüm aşıları tamamlanmış ve sağlıklı olduğu belirtilen köpeği 15 bin TL karşılığında satın aldı. Satın aldıktan sonra köpeğinin çok önemli sağlık sorunları olduğunu tespit eden ve yaşının da belirtildiğinden daha büyük olduğunu belirleyen Oskay avukatı aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Karnesi sahte çıktı

Oldukça küçük bir tür olan köpeğine 'Richie' adını veren Oskay, sosyal medya üzerinden iletişime geçtiği kişinin birçok ünlü isme de aynı şekilde Tayland'dan özel olarak bu köpekten getirdiğini söyledi. Bunun üzerine güvenerek satın aldığını söyleyen Oskay, "Köpeğimde birkaç gün sonra iştahsızlık, halsizlik gibi rahatsızlıklar fark etmeye başladım. Dişleri çürük durumdaydı, veterinere gittik. Veteriner satıcının verdiği sağlık karnesinin sahte olduğunu söyledi. Sağlık karnesinde 10 aylık olduğu belirtilen köpeğimin 2013-2014 yıllarında aşı olduğu mevcuttu" ifadelerini kullandı.

Richie'yi Ankara Üniversitesi Hayvan Hastanesi'ne götürdüğünü belirten Oskay "Orada uzman doktorlar tedavisini yaptı ve tedavileri hala devam etmekte. Arka iki bacağında diz kayması ve kalp yetmezliği teşhisi konuldu. Köpeğimin ömrü ilaçlarla geçecek. Böyle duygusu yoksun bir insanın 5 kuruş için en azından başka insanları kandırmasını ve Türkiye'de bu şekilde faaliyet göstermesini istemiyorum. Bu dolandırıcının mağdur ettiği tek kişi ben değilmişim, diğer insanları da benzer şekilde kandırdığını öğrendim" ifadelerini kulandı.

 

 

DHA