İstanbul'da bina çöktü, 1 kişi enkaz altında

Güncelleme:

Beşiktaş Kuruçeşme'de tadilat yapılan tarihi binada çökme meydana geldi. Göçük altında kalan 21 ve 22 yaşındaki 2 stajyer mimar göçük altından çıkarılırken, 22 yaşındaki genç stajyer mimar hayatını kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Kuruçeşme Mahallesi Arnavutköy Kuruçeşme Caddesi'nde restorasyon çalışması yürütülen 3 katlı yol yalısının bir kısmı henüz belirlenemeyen nedenle çöktü.

Göçük altında kalan 2 kişiden 24 yaşındaki Dursun Bayar, çevredekilerin yardımıyla kurtarıldı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye, sağlık ve AFAD ekibi sevk edildi.

 KALDIRILDIĞI HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ

Ekipler, göçük altında kalan ve stajyer mimar olduğu öğrenilen 22 yaşındaki A.A.'ı kurtarmak için K-9 köpeğiyle arama yaptı.

Aramalar sonucu ağır yaralı olarak göçükten çıkarılan A.A, sağlık ekiplerince çevredeki özel hastaneye götürüldü. A.A, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, Beşiktaş Kuruçeşme Mahallesi'ndeki duvar çökmesi olayında yaralanan iki kişiden Dursun Bayar'ın hayati tehlikesi olmayacak şekilde hastaneye kaldırıldığı ve tedavisinin devam ettiği belirtildi.

 Göçük altından ağır yaralı olarak çıkarılan A.A.'ın ise hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı aktarılan açıklamada, olayla ilgili adli süreç başlatıldığı kaydedildi.

 

İstanbul Beşiktaş Kuruçeşme'de ahşap bir binada çökme meydana geldi. 1 kişinin enkaz altında kaldığı iddia edildi.