İstanbul'da yakalanan Sırp çete liderinin ifadesi ortaya çıktı

İstanbul'da yakalanan Sırp çete liderinin ifadesi ortaya çıktı
Güncelleme:

İstanbul Sarıyer'de düzenlene operasyonla yakalanan Sırp çete liderinin ifadesi ortaya çıktı.

Adı uyuşturucu kaçakçılığına karışan ve Interpol'ün kırmızı bülten ile aradığı Sırp çete lideri Zeljko Bojanic'in, yine Sırp uyruklu Rosto Mijonovik'i öldürdüğü şüphesiyle İstanbul Sarıyer'de kaldığı villada yakalandığı öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Interpol'ün kırmızı bültenle aradığı, adı uyuşturucu kaçakçılığına karışan Sırp çete lideri Zeljko Bojanic'in 2 Kasım günü kaldığı villanın bahçesine bir şey gömdüğü ihbarını alması üzerine Sarıyer ilçesi Zekeriyaköy Mahallesi'nde bulunan adreste kazı çalışması başlatmıştı.

Zeljko Bojanic'in yakalandığı öğrenilirken, İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada herhangi bir bulguya rastlanılmadığı duyurulmuştu.

ÇETE LİDERİNİN EVİ HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Bojanic'in maktulü burada gömebileceği şüphesi üzerine polis ekipleri kepçelerle evin bahçesinde kazı yaptı. Zeljko Bojanic'in, yakalandığı belirtilen ev ve kazı yapılan bahçesi havadan drone ile görüntülendi.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

CNN TÜRK muhabiri Ceylan Sever, Zeljko Bojanic'in Suç Ceza Hakimliği'ndeki ifadesinin detaylarını aktardı...

"Ben Karadağ'da doğdum, büyüdüm." Burada kendisine isnat edilen Sırp çete lideri ifadesini de çürütmeye yönelik bir açıklaması var. Kendisinin Karadağ'lı olduğunu ileri sürüyor şüpheli. Ben oradayken şüphelilerin çoğu, bu öldürme eylemine katıldığı ileri sürülen diğer yabancı uyruklu ve çete üyesi olduğu iddia edilen kişilerle kendisinin 20 yaş kadar bir farklarının olduğunu, bu nedenle de aslında bu kişilerin örgütüne üye olamayacağını söylüyor.

"ŞAHSIN ÖLDÜĞÜNÜ ÖĞRENDİM, KENDİSİNİ TANIMIYORUM"

Karadağ'dan 2010 yılında ayrıldığını, 10 yıl boyunca herhangi bir adım atmadığını ve bu örgüte de üye olmadığını ileri sürüyor. Telefonundan çıkan görüntülerle ilgili de fotoğrafları Karadağ'daki yakınlarım gönderdi. "Fotoğraftaki kişilere avukat bulabilmem için ve ben de kendi avukatıma yönlendirdim" diyor. "Polisler evime geldiğinde ben ilgili şahsın öldüğünü öğrendim ve kendisini tanımıyorum. Bahçemde yapılan kazıda da herhangi bir şey çıkmamıştır. Bu nedenle suçsuzum" diyerek tahliyesini talep ediyor.

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE SEVK EDİLDİ

Savcılık telefonundan çıkan deliller nedeniyle tutuklanarak cezaevine sevkine karar veriyor.

CNN Türk