İşte Ankara'daki kazaya istenen ceza !

İşte Ankara'daki kazaya istenen ceza !

EGO'ya ait otobüsün kaza yapması ve 12 canın gitmesiyle sonuçlanan faciaya istenen ceza belli oldu.

EGO’ya ait otobüsün Dikimevi semtinde durakta bekleyenlere çarpması sonucu 12 kişinin hayatını kaybettiği, 12 kişinin de yaralandığı kazayla ilgili, otobüs şoförü hakkında 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Ankara Dikimevi kavşağında 1 Ekim’de EGO’ya ait otobüsün durakta bekleyenlere çarpması sonucu 12 kişinin öldüğü, 12 kişinin yaralandığı kazayla ilgili soruşturma tamamlandı. Cumhuriyet Savcılığı’nın hazırladığı iddianamede, otobüs şoförü Erol Ayaz’a “Bilinçli taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet vermek” suçundan 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. 

İddianamede, bazı EGO görevlileri ve otobüsü üreticisi hakkında üçlü bilirkişi raporu doğrultusunda ek takipsizlik kararı verildiği bildirildi.

ACİL BUTONU KULLANMADI

Otobüsün viteste bırakılarak el freni çekilmediği belirtilen bilirkişi raporunda, Ayaz’ın acil stop butonunu kullanmadığına yer verildi. Raporda, EGO Genel Müdürlüğü için de “Araçların bakımını zamanında yaptırdığı, şoförlerin psiko-teknik eğitimden geçirdiği, sürücülerin çalışma programlarının yapıldığı, program dışı sürücü çalıştırmadığından dolayı kusuru bulunmamaktadır” denildi.