Öğretmene veli dayağı! Kolunu ve burnunu kırdı

Öğretmene veli dayağı! Kolunu ve burnunu kırdı
Güncelleme:

Türkiye'deki şiddet olaylarına bir yenisi daha eklendi. Kadına şiddet, aile içi şiddet, sağlık personeline şiddet derken bir öğrencinin velisi öğretmeninin kolunu ve burnunu kırdı.

Konya'da M.C., okul bahçesinde 29 Ekim CumH.t Bayramı için prova yapan öğrenciler arasındaki yeğeni M.K.C.'nin (8) öğretmeni H. P. tarafından dövüldüğünü iddia edip, saldırdı. H. P.'nin kolu ve burnu kırılırken, vücudunun çeşitli yerlerinde de morluklar oluştu. Kaçan dayı ise gözaltına alınıp, tutuklandı.

Olay, 24 Ekim'de Karatay ilçesi Mengene Mahallesi'ndeki Doktor Sedat Yüksel İlkokulu'nda meydana geldi. Rehber öğretmen, 2'nci sınıf öğrencisi M.K.C.'nin durumunu görüşmek için annesini okula çağırdı. 

M.K.C.'nin annesi, okula kardeşi M.C. ile geldi. M.K.C.'nin annesi okula alınırken, dayı bahçe kapısı önünde bekletildi. Bu sırada M.K.C.'nin sınıfı da okul bahçesinde öğretmenleri H. P. eşliğinde gruplar halinde 29 Ekim CumH.t Bayramı kutlamaları için provaya başladı. 

H. P., kenarda beklemesi gereken M.K.C.'nin prova alanı içinde olduğu görünce iddiaya göre, sırtına dokunup, oturması için banklara yönlendirdi.

Bunu gören M.C., yeğenini dövdüğü iddiasıyla öğretmen H. P.'ye tekme ve yumruklarla saldırdı. Durumu fark eden diğer öğretmenler, müdahale edip, polise haber verdi. M.C. olay yerinden kaçarken H. P. de Konya Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. 

Kolu ve burnunda kırıklar olup, aldığı darbelerle vücudunun çeşitli yerlerinde morluklar oluşan H. P., tedavisi sonrası taburcu edildi. H. P.'ye ayrıca rapor verildi. 

“DÖVDÜĞÜNÜ GÖRÜNCE SALDIRDIM”
Kaçan M.C. ise kısa sürede polis ekiplerince yakalandı. M.C., ilk ifadesinde, "Öğretmenin yeğenimi dövdüğünü görünce gidip, saldırdım" dedi. Emniyetteki işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edilen M.C., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

DHA