Öldürdüğü komşusunun ailesinden özür diledi

Öldürdüğü komşusunun ailesinden özür diledi
Güncelleme:

Bursa'da, bahçe duvarı nedeniyle tartıştığı komşusunu tüfekle vurarak öldüren katil zanlısı mahkemede hayatını kaybeden kişinin ailesinden özür diledi.

Bursa'da, bahçe duvarı nedeniyle tartıştığı komşusu Nizamettin G.'ü (55) tüfekle vurarak öldüren Tunay T.'in (55) yargılanmasına başlandı.

Olay, haziran ayında Gemlik ilçesi Kumla Kanal boyu mevkisinde meydana geldi. Tuncay Tunay T., evlerinin arasında bulunan bahçe duvarı nedeniyle tartıştığı çiftçilik yapan Nizamettin G.’ü tüfekle vurarak öldürdü.

Olay bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, Tuna Tunay T.'in, kaçmaya çalışan Nizamettin G.’e ateş ettiği, yere düştükten sonra da tüfeğin namlusuyla başına vurduğu görüldü.

Olay sonrası tutuklanan Tuncay Tunay T. hakkında ‘Kasten adam öldürmek’ suçundan müebbet hapis cezası istemiyle Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Tunay T., ilk kez hakim karşısına çıktı. Tuncay Tunay T., cezaevinden, Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katılırken, taraf avukatları ile öldürülen Nizamettin G.'ün annesi Nurten G. ve kardeşi Halide Aydın salonda hazır bulundu. Mahkemede savunma yapan Tunay T., öldürdüğü Nizamettin G.'ün ailesinden özür dileyip, “Maktul bahçemde, esrar yetiştirmek istedi. Bu sebeple aramızda kavga çıktı. Beni öldürmeye çalıştı. Ben de silahımı korkutmak için yere doğru ateş ettim ve öldü. Öldürme ve yaralama niyetiyle hareket etmedim. Çok üzgünüm, pişmanım" dedi.

Duruşmada ifade veren Nurten G., sanığın aralarında hiçbir sıkıntı olmamasına rağmen tüfekle evlerinin bahçesine ateş ederek oğlunu öldürdüğünü belirterek, "Hakim Bey, en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum" diye konuştu.

Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek eksik evrakların beklenmesi ve tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.