Palalı Sabri öldürüldü

Palalı Sabri öldürüldü
Güncelleme:

Gezi olayları sırasında palayla göstericilere saldırdığı için adı Palalı Sabri olarak kalan S.Ç. İstanbul Beyoğlu'nda uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti

Gezi Parkı olayları sırasında göstericilere elindeki palayla saldıran ve "Palalı Sabri" olarak da bilinen S.Ç. İstanbul Beyoğlu'nda uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

S.Ç. hakkında geçen sene fuhuş iddiasıyla açılan davada 248 yıla kadar hapis talep edilmişti.

Olay, Talimhane Kocatepe Mahallesi Aydede Caddesi’nde saat 01.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, S.Ç. sahibi olduğu kafeden çıktıktan sonra evine gitmek için korumalarıyla birlikte cipe bindi. Kendi kullandığı aracıyla yaklaşık 50 metre ilerleyen Ç., bir kişinin seslenmesi üzerine durdu. Kimliği henüz belirlenemeyen kişi, aracın yanına gelerek S.Ç. ile bir süre konuştu. Bu sırada cipteki 2 koruma dışarı çıkarken, Ç.’nin konuştuğu kişi yanına gelen arkadaşı ile birlikte araçtan uzaklaştı.  Kısa bir süre sonra iki arkadaşın uzaklaştığı yönden aracın yanına gelen bir başka kişi korumalarla tartışmaya başladı. Bu esnada iki arkadaş da tekrar cipin yanına geldi. 3 kişilik grubun içinden biri korumalarla tartışırken, diğer ikisi şoför mahallindeki S.Ç.’ye vurmaya başladı. Saldırganlar Ç.’ye yumruk atarken, korumalardan biri kafedekilerden yardım istemek için olay yerinden ayrıldı. Bu sırada, saldırganlardan biri S.Ç.’ye yumruk atmaya devam ederken diğeri cebinden çıkardığı tabancayla birkaç el ateş etti. ‘Palalı Sabri’ olarak tanınan S.Ç. yaralanırken, saldırganlar yumruk ve tokat atmaya devam etti. Silahlı saldırgan birkaç el daha ateş ettikten sonra olay yerinden kaçarken, diğer saldırgan ise yumruk atmaya devam etti. 

Saldırganların kaçmasının ardından Ç.’nin sahibi olduğu kafe çalışanları olay yerine geldi. Çalışanlar tarafından ağır yaralı olarak şoför mahallinden çıkarılan S.Ç., aracın içine konularak yakınlardaki özel bir hastaneye götürüldü.  Ç., burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Saldırı anları çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına da yansıdı. Olayın ardından çevrede güvenlik önlemi alan polis, olay yerinde incelemelerde bulundu. Polis, S.Ç.’nin eski iş ortağının çalışanı olduğu iddia edilen saldırgan ile yanındakileri yakalamak için çalışmalara başladı.

Çete kurmaktan yargılanıyordu

Fas-İstanbul arasında fuhuş hattı kurduğu iddiasıyla yargılanan S.Ç. hakkında 104 yıldan 248 yıla kadar hapis cezası isteniyordu. S.Ç.'nin kurduğu ve liderliğini yaptığı suç örgütünün çoğunluğu Fas uyruklu olan ve iş bulmak amacıyla gelen kadınları fuhuşa zorladıkları iddia edilmişti.

6 ay önce beraat etti

"Palalı Sabri'" adıyla tanınan S.Ç. kurduğu suç örgütüyle kadınları gece kulüplerinde çalıştırarak fuhşa zorladığı iddiasıyla dava açılmıştı. Hakkında kadınları zorla fuhuşa sürüklediği gerekçesiyle 248 yıla kadar hapis cezası talep edilen S.Ç., 6 ay önce beraat etmişti.

Gezi Parkı eylemlerinde Taksim'de gösteri yapan eylemcilere palayla saldırdığı gerekçesiyle S.Ç. de aralarında bulunduğu 4 sanık, İstanbul 53. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanmıştı. 11 Mayıs 2017'de yapılan karar duruşmasında biri polis memuru 4 kişiye karşı "silah sayılabilecek kesici aletle kasten yaralama" suçundan 3 yıl hapse mahkum edilen S.Ç., bir kadını zırhla yaraladığı gerekçesiyle de 9 bin lira adli para cezasına çarptırılmıştı.

DHA