Sultanahmet saldırısında yeni gelişme !

Sultanahmet saldırısında yeni gelişme !

Şanlıurfa'da gözaltına alınıp İstanbul'a getirilen 2 kişi adliyeye sevkedildi.

Şanlurfa'da gözaltına alınıp İstanbul'a getirilen 2 kişi adliyeye sevkedildi. Ankara'da gözaltına alınan 3'üncü şüphelinin sorgusu ise İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sürüyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Sultanahmet Meydanı'nda 10 Alman vatandaşının öldüğü, 15 kişinin de yaralandığı canlı bomba saldırısına ilişkin yaptığı çalışma kapsamında terör örgütü IŞİD'e yönelik operasyonlarda 3 kişiyi daha gözaltına aldı.

ŞANLIURFA'DA 2 GÖZALTI

Emniyet kaynakları saldırıyı gerçekleştiren canlı bomba ile bağlantısı olduğu iddia edilen 2 şüpheliyi 16 Ocak'ta Şanlıurfa'da gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüpheliler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirilerek sorguya alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 2 şüpheli Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

ANKARA'DA DA 1 GÖZALTI

Öte yandan 19 Ocak Salı günü Ankara'da bulunan bir adrese operasyon düzenleyen TEM ekipleri, 1 şüpheliyi daha gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüpheli İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirerek sorguya aldı. Şüphelinin sorgusunun devam ettiği öğrenildi.

ALMAN FEDERAL SAVCI İSTANBUL'DA...

Alman Federal Savcısı, Sultanahmet Meydanı'nda 10 Alman vatandaşın öldüğü, 15 kişinin de yaralandığı canlı bomba saldırısıyla ilgili olarak İstanbul'a geldi. Federal savcı bugün İstanbul Adalet Sarayı'nda meslektaşları, başsavcı vekili Orhan Kapıcı ve soruşturmayı yürüten savcıdan bilgi aldı.

2 KİŞİ DAHA TUTUKLANDI

Öte yandan soruşturmada 2 kişi daha tutuklandı. Şanlıurfa'da 16 Ocak'da gözaltına alınıp İstanbul'a getirilen 2 kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından bugün Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Nöbetçi İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği, 2 şüphelinin "Tasarlayarak adam öldürmek" ve "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından tutuklanmasına karar verdi. Ankara'da gözaltına alınıp İstanbul'a getirilen 1 kişinin sorgusunun sürdüğü öğrenildi.

TUTUKLU SAYISI 12 OLDU

Sultanahmet Meydanı'ndaki saldırıya ilişkin geçtiğimiz pazar günü de 10 kişi "Silahlı terör örgütüne üye olmak ve "Tasarlayarak adam öldürmek" suçlarından tutuklanmıştı. Soruşturma kapsamında tutuklanan şüpheli sayısı 12'ye yükselmiş oldu.