Teröristler yeni koridor oluşturdular !

Teröristler yeni koridor oluşturdular !

TSK'nın operasyonları sonrası PKK'lılar yeni koridor oluşturmak istiyor...

TSK'nın Güneydoğu sınırında artan operasyonları ile Suriye bağlantısı çıkmaza giren PKK, Gaziantep İslahiye bölgesinden Amanos Dağları’na oradan da Afrin’e uzanan yeni bir bağlantı koridoru oluşturmak için harekete geçti. Örgüt üyeleri Amanos Dağları’ndan Afrin’e geceleri bölgede mihmandarlık yapan kaçakçıların yardımı ile ulaşıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Güneydoğu sınırında artan operasyonları ve Kobani, Telabyat ve Kamışlı hattında artan tedbirler nedeniyle, Türkiye-Suriye bağlantısı büyük oranda çıkmaza giren terör örgütü PKK, Amanos Afrin arasında yeni bir terör hattı oluşturuyor. Örgüt, Gaziantep İslahiye bölgesinden Amanos Dağları'na, oradan Afrin'e yeni bir bağlantı koridoru kurmaya çalışıyor. Afrin Meydanke Kampına son iki ayda 50'den fazla militan eğitim amaçlı geçti. Güneydoğu Karadeniz ve iç bölgelerden gelen çok sayıda terörist Suriye'ye geçmek için PKK tarafından sınırın Türkiye tarafına yerleştiriliyor.

ÇİFT YÖNLÜ SEVKIYAT

Örgüt, geçtiğimiz günlerde dokuz terör grubu ile ortak hareket etme kararı aldığı 'Halkların Devrim Hareketi (HBDH) mensubu militanları Hatay - Hatsa üzerinden Amanos Dağları'na sevk ediyor. Diyarbakır, Hakkari, Şırnak ve Urfa bölgesinden gelen teröristleri ise Fırat Nehri boyunca Gaziantep El Beyli ve Kilisgüzergahından İslahiye Amonos Dağları'na naklediyor. Güvenlik güçlerinin sınır bölgesinde sıkılaştırdığı yol kontrollerini aşmak için özel güzergahlar kullanan PKK'lı teröristler, ulaşımı ana hatlardan çok tali köy yollarını kullanarak sağlıyor.

SİVİL VE HATTA KADIN KIYAFETLİLER

Amanos Dağları'ndan Afrin'e geceleri bölgede mihmandarlık yapan kaçakçıların yardımı ile geçen PKK-PYD'li teröristler ilk olarak Afrin'e bağlı Haftar sınır köyüne geçiyor. Ormanlık alandan oluşan Haftar bölgesinde yer alan mağaralarda konaklayan PKK'lı teröristler daha sonra Meydanke Kampı'na götürülüyor. Teröristler yer yer kadın kıyafetleri de kullanıyor.

Güvenlik güçlerinin sınır bölgesinde sıkça yaptığı yol kontrollerini aşmak için özel güzergahlar kullanan teröristler, ulaşımlarını ana hatlardan çok tali köy yollarını kullanarak sağlıyor. Güvenlik güçlerinin sınır bölgesinde sıkça yaptığı yol kontrollerini aşmak için özel güzergahlar kullanan teröristler, ulaşımlarını ana hatlardan çok tali köy yollarını kullanarak sağlıyor.

GÜVENLİK GÜÇLERİ TEYAKKUZDA

Teröristlerin son günlerde artan bu hareketliliği için özel kuvvetler de bölgede denetimlerini sıklaştırdı. Yüzden fazla teröristin yuvalandığı Amanos Dağları'nıTSK sıkı takibe aldı. Son operasyonlarda örgütün bölge sorumluları da dahil çok sayı

GÜVENLİK GÜÇLERİ TEYAKKUZDA

Teröristlerin son günlerde artan bu hareketliliği için özel kuvvetler de bölgede denetimlerini sıklaştırdı. Yüzden fazla teröristin yuvalandığı Amanos Dağları'nı TSK sıkı takibe aldı. Son operasyonlarda örgütün bölge sorumluları da dahil çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi. İki gün öncesinde 50 kişilik bir terörist grubunun hareketliliğini gören TSK, teröristlere dönük takibini artırdı.

İnsan kaçakçılığı da yapıyorlar

Afrin'den Türkiye'ye geçmek isteyen mültecilerden kişi başı 50-250 dolar ücret alan PKK -PYD mensupları bu yolla örgüte kayda değer kazanç sağlıyor. Hama, İdlip, Lazkiye bölgesinden Türkiye'ye geçmek isteyen mülteciler Afrin bölgesini umut kapısı görüyor. Sınırın Türkiye tarafında yer alan 3 köyde özel noktalar aracılığı ile kaçakçılık yapılıyor. Bazı dönemlerde günde 50 ila 400 arasında mülteci Afrin'den Türkiye'ye kaçak geçiyor.