Whatsapp'ta öyle birşey yaptı ki

Whatsapp'ta öyle birşey yaptı ki

Kahvehane işletmecisi masraflı olduğu içinm telsiz kullanımını kaldırıp whatsapp üzerinden sipariş almaya başladı.

Yalova'da bir kahvehane işletmecisi, masraflı olduğu gerekçesiyle telsiz sistemini kaldırıp, siparişleri WhatsApp'tan almaya başladı.

Yaklaşık 15 yıldır kahvecilik yapan Ali Kazım Köksal, diyafon sistemiyle esnaftan çay siparişi almada bazı sorunlar yaşadı. Bunun üzerine teknolojiye ayak uydurup telsize geçen Köksal, her müşterisine dağıtması gerektiğinden maliyeti yüksek gelince farklı bir çözüm arayışına girdi. Köksal, akıllı telefonların yaygınlaşmasından hareketle anlık mesajlaşma sistemiyle sipariş almaya başladı ve satışlarında ciddi ölçüde artış oldu.

Köksal, "Herkesin cebinde bir akıllı telefonu var, neden bununla çay siparişi verilmesin" düşüncesinden hareketle başlattığı sistemden çok memnun olduğunu söyledi.

''ÇAY SATIŞLARIM YÜZDE 50'YE YAKIN ARTTI''
Müşterilerinin de bu yöntemi benimsediğini vurgulayan Köksal, şöyle konuştu:

"Her dükkana telsiz koymak zorundaydım ancak maliyeti fazla olduğu için bunu yapamıyordum. Müşterimin de diğer dükkana geçip çay söylemek işine gelmiyordu. İlk günlerde müşterilerim WhatsApp'ı çok kullanmadığı için bocaladılar. Müşterilerime tek tek göstererek, 'Bu şekilde daha rahat sipariş verebilirsiniz' dedim. Uygulamayı onlara gösterdim. WhatsApp uygulaması sayesinde çay satışlarım yüzde 50'ye yakın arttı. Müşterilerim de ben de memnunuz."

Köksal'ın müşterilerinden berber Bedrettin Bilge de akıllı telefondan sipariş vermenin telsizden daha kolay olduğunu ifade etti.