Adanaspor, İpekoğlu İle Kaybetmiyor

Adanaspor, İpekoğlu İle Kaybetmiyor

PTT 1. Lig'de 12. hafta öncesinde takımın başına getirilen İpekoğlu, 11. sırada devraldığı turuncu-beyazlıları liderliğe yükseltti- İpekoğlu yönetiminde 10 karşılaşmada 23 puan toplayan Adanaspor, 9 maçtır yenilmiyor- Engin İpekoğlu: "Eğer bir haftalığına

ADANA (AA) - İBRAHİM ERİKAN - PTT 1. Lig'de 12. hafta maçları öncesinde Adanaspor'un başına getirilen teknik direktör Engin İpekoğlu, 11. sırada devraldığı turuncu-beyazlıları 21. hafta sonunda liderliğe yükseltti.

İpekoğlu, Akdeniz ekibinin başına geçtiği 12. haftada Boluspor'a karşısında 2-1'lik sonuçla yenilgi üzüntüsü yaşarken daha sonraki 9 karşılaşmada mağlubiyet yüzü görmedi. Adanaspor, İpekoğlu yönetiminde çıktığı 10 maçta sadece 1 kez mağlup olurken, 7 kez galip geldi, 2 kez de berabere kaldı. Bu maçlarda 23 puan toplayan turuncu-beyazlılar, 16 gol atıp kalesinde 7 gol gördü.


- İpekoğlu: "İstikrar önemli"

PTT 1. Lig'de 14 puanla devraldığı Adanaspor'u, 10 haftalık süreçte 37 puanla zirveye taşıyan İpekoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lider konuma gelmelerinin hem takımları hem de taraftarları adına sevindirici olduğunu söyledi.

"Lider kalmak, istikrarı sağlamak önemli" diyen İpekoğlu, şöyle devam etti:

"Eğer bir haftalığına geçicici olarak liderlik yapacaksak bunun hiçbir anlamı yok. En üst sıraya çıktık, önümüzdeki haftadan itibaren oradan aşağıya düşmemeye çalışacağız. İlk görüşmemizde başkan Bayram Akgül ile 'bu takımda bir potansiyel var, sadece bu potansiyelin açığa çıkması gerekiyor, hedef en azından play-off' demiştik. Önemli olan bu ligi iyi tanımak ve bilmek. Her ligin kendi içerisinde bir zorluk derecesi var. Ben de PTT 1. Lig'de uzun süre çalıştım. Ya elinizdeki mevcut kadroya göre bir oyun sistemi belirleyeceksiniz ya da sezon başıysa o doğrultuda transferler yapacaksınız. Benim transfer yapma şansım yoktu. Mevcut oyuncu profiline göre sistem belirledik."


- "Bu ligde takım oyunu, olmazsa olmazdır"

İpekoğlu, PTT 1. Lig'de takım oyununun önemine değinerek, "Bu ligde takım oyunu, olmazsa olmazdır. Olmazsa olmaz, takımlar arasındaki bloklardır. Olmazsa olmaz, bireysel hatalardır. Bunları ne kadar iyi yapabilirsek, ne kadar az bireysel hata yapabilirsek birçok maçı kazanacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

Kendisinden önce teknik direktörlük görevi yapan ve takımda şu anda altyapı sorumlusu olarak çalışan Eyüp Arın'a teşekkür eden İpekoğlu, "Şu anda 25 kişilik profesyonel kadrosunda 8 tane altyapı oyuncusu bulunan tek takım biziz. Bunların içinden 3 tanesi doğrudanr oynayan futbolcular. Bu kadar olumsuz şartlarda 8 tane oyuncuyu A takıma kazandırmak çok önemli" ifadelerini kullandı.

Bayram Akgül ile hiçbir sıkıntılarının bulunmadığını ifade eden İpekoğlu, çok rahat çalışma şartlarına sahip olduklarını da sözlerine ekledi.


- Maçlar

Adanaspor'un Engin İpekoğlu yönetiminde çıktığı PTT 1. Lig maçları ve sonuçları şöyle:


HaftaRakipSonuç
12Boluspor1 - 2
131461 Trabzon2 - 1 (D)
14Gaziantep Büyükşehir Bel.1 - 0
15Alanyaspor2 - 1 (D)
16Kardemir Karabükspor3 - 0
17Vartaş Elazığspor1 - 1 (D)
18Şanlıurfaspor3 - 2
19Göztepe0 - 0 (D)
20Giresunspor1 - 0
21Denizlispor2 - 0 (D)


(Not: Sonuçlarda ilk takım Adanaspor olarak alınmıştır. D, deplasman maçlarını belirtmektedir.)