AK Parti'den Erdoğan'ın başdanışmanına rest

AK Parti'den Erdoğan'ın başdanışmanına rest
Güncelleme:

AK Parti MKYK Üyesi Aziz Babuşcu, Van'da yaşanan "mazbata' krizi" nedeniyle AK Partilileri eleştiren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'a "Milletin Evi’nden millete parmak sallayamazsınız" diyerek yanıt verdi.

Van'da Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen, ardından memnu hakları alınıp daha sonra YSK kararıyla geri verilen DEM Parti adayı Abdullah Zeydan bugün saat mazbatasını teslim aldı.

Ancak bu süreçte yaşananlar gelişmeler sırasında AK Parti içerisinde alevlenen tartışma ise tansiyon yükselerek devam ediyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Zeydan’a mazbatasının verilmesine destek mesajı içeren paylaşımını kısa sürede silmişti. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum ise "sürecin hukuki nedenle yaşandığını ancak ayaklanma çağrısıyla terör örgütünün fırsata çevirmeye çalıştığını" öne sürmüş ve "Muhalefetin tüm aktörlerinin ve daha çarpıcısı iktidar içinde yer aldığı kabul edilen ve neo liberal zehirle zihin dünyalarını batıcılığa teslim etmişlerin Van olayında aldıkları tutumların kaydedildiğini de herkes fark eder" demişti. 

"Hiçbir şey olmamış gibi davranamayız” diyen AK Parti MKYK Orhan Miroğlu da, Uçum’un açıklamalarına ilişkin şu ifadelerle tepki vermişti: 

“Partimizin sembolü haline gelmiş bir dostumuz, partimizin siyasi ve hukuki işler başkanı olarak konuşur bir başka dostumuz “devlet adına kayıt” tutarsa, hiçbirimiz Cumhurbaşkanımızın bizi davet ettiği yüzleşmeyle ‘gerçek bir yüzleşme’ yaşayamayız.”

"PARMAK SALLAYAMAZSINIZ"

Bir başka AK Parti MKYK Üyesi Aziz Babuşcu da Uçum'a adını anmadan sert bir yanıt verdi.

Babuşçu, sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı: 

"Devlet farkında! Devlet okudu! Not edildi! Kaydedildi! Devlet haddini bildirir!

Bu anlayış bize uymaz, bizi temsil edemez.

Milletin Evi’nden millete parmak sallayamazsınız!

Sizin üslubunuz ile söyleyeyim, haddinizi aşıyorsunuz."