AK Partili ismin ataması ortalığı karıştırdı

AK Partili ismin ataması ortalığı karıştırdı
Güncelleme:

Adıyaman'da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın açacağı Aile Destek Merkezi'ne AK Parti İl Kadın Kolları başkanı ve Adıyaman Belediye Meclis Üyesi Perihan Gümüş’ün koordinatör olarak atanacak olması, tepkilere yol açtı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının bir çok ilde açtığı Aile Destek Merkezleri'nin (ADEM) Adıyaman’da açılacak olan şubesine,AK Parti  İl Kadın Kolları Başkanı ve Adıyaman Belediyesi Meclis Üyesi Perihan Gümüş’ün koordinatör olarak atanacağı öğrenildi.

Yeni Çağ gazetesinden Fatih Ergin'in haberine göre AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Perihan Gümüş'ün "Aile Destek Merkezine Koordinatör” olarak atanacak olması, Türkiye'de işsizliğin en fazla yaşandığı yerlerden olan Adıyaman'da tepki ile karşılandı.

Adıyaman kamuoyunun gündemine oturan olay ile ilgili açıklamalarda bulunan Perihan Gümüş ise, koordinatör olarak atanacağını yalanlamadı ve kendisini savundu.

Gümüş, "Ben yıllardır Adıyaman AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı yapıyorum. 2 dönemdir de belediye meclis üyeliği. Yaptığım bu görevlerden dolayı bir kuruş maaş almıyorum. Kadın danışma merkezleri, başta Siirt ve Diyarbakır olmak üzere bir çok ilde faaliyette geçti, geçiyor. Bunların koordinatörlüğüne de AK Parti kadın kolları başkanları getirilirken benim getirilmem neden tuhaf karşılanıyor? Hakkımda aslı astarı olmayan 'yok araçlarım kurumlarda kiradaymış, maaş alıyormuşum' türü dedikodular üretiliyor. Bu dedikoduları üretenleri Allah'a havale ediyorum,başkada bir şey demiyorum" ifadelerini kullandı. 

80 BİN İŞSİZ VAR

İŞKUR’un işsizlik verilerine göre, Adıyaman'da yaklaşık 80 bin kişi işsiz. 53 bin kişi  aktif olarak iş arıyor. Yaklaşık 25 bin kişi de kaydını yenilemediği için pasif durumda. Bu işsizlerin yaklaşık 10 bini ise üniversite mezunu. Üniversite mezunu işsizlerin yaklaşık 6 bini de bayan.

 

Yeni Çağ