Akşener’e çiçek veren öğretmen sürüldü

Akşener’e çiçek veren öğretmen sürüldü
Güncelleme:

Giresun’da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e 20 Temmuz’daki ziyareti esnasında çiçek veren öğretmen Mustafa Dizdar hakkında ‘siyasi faaliyet’ten soruşturma açıldı. Öğretmenin maaşının yarısının kesilmesine ve başka okula tayinine karar verildi.

Giresun’da bulunan Piraziz Meslek Lisesi’nde muhasebe öğretmenliği yapan Mustafa Dizdar, geçen 20 Temmuz’da, Bulancak ilçesini ziyaret edip halka seslenen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e çiçek verdi.

Sözcü’de yer alan habere göre, 21 yıllık öğretmen Mustafa Dizdar, Akşener’e çiçek verdiği anları bir arkadaşı sosyal medyadan paylaştı. Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü de Piraziz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi muhasebe öğretmeni Dizdar hakkında siyasi faaliyetlere katıldığı gerekçesiyle soruşturma açtı.

Dizdar savunmasında siyasi faaliyette bulunmadığını, mitingde olmasının suç oluşturmadığını ve görüntülerin kendisinin paylaşmadığını söyledi. Değerlendirmede Dizdar’a yükseleceği son kademede olduğu için kademe ilerleme cezası uygulanamadı. Yerine maaşının yarısının kesilmesine ve eski okuluna 65 kilometre uzakta olan Güce ilçesindeki Güce Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne tayinine karar verildi.

21 yıllık öğretmen Mustafa Dizdar, Akşener’e Bulancak’taki konuşması sırasında bir buket çiçek verdi. Dizdar cezalara itiraz etti. Karşı dava açmaya hazırlanan, Milli Eğitim Bakanlığı’na da dilekçe yazarak cezanın kaldırılmasını isteyen “Bir olaya iki ceza verildi. Bu Anayasa’ya da aykırı” dedi.

(Kaynak)