Altın ve gümüşün bir bileni slam Memiş'ten soygun uyarısı: ''100 bin TL'si olanın 820 TL'si kaldı!''

Altın ve gümüşün bir bileni slam Memiş'ten soygun uyarısı: ''100 bin TL'si olanın 820 TL'si kaldı!''
Güncelleme:

Ünlü piyasa uzmanı İslam Memiş, Orta Doğu'daki savaş tamtamları ve petrolün 100 doları aşmasıyla dalgalanan piyasalarda "manipülasyon" alarmı verdi. İslam Memiş, 100 bin liralık yatırımın nasıl 820 TL'ye düştüğünü anlattı. Borsa İstanbul için 20 bin puan hedefini koruyan uzman isimden altın, gümüş ve petrol için çarpıcı tahminler...

Orta Doğu’dan gelen haber akışları küresel piyasaları "araf"ta bırakırken, İslam Memiş’ten yatırımcıyı korumaya yönelik sert açıklamalar geldi.

Petrol fiyatlarının 100 doların üzerine yerleştiği bu dönemde Memiş, özellikle kripto varlıklardaki manipülasyonun ulaştığı boyutu ifşa etti.

100 bin TL nasıl 820 TL oldu?

İslam Memiş, manipülasyon piyasasını anlatırken ABD Başkanı Trump’ın ailesi üzerinden başlatılan bir süreci örnek gösterdi.

First Lady adına çıkarılan bir "meme coin"e yatırım yapanların büyük bir kayıp yaşadığını belirten İslam Memiş, "Lansmanda elindeki 100 bin lirasını bu meme coine yatıran bir kişinin elinde şu an sadece 820 TL kaldı. İşte bu, soygunun resmi rakamıdır. Bu sadece bir örnek; bunun borsa, altın ve petrol tarafında da benzerleri mevcut. Kimin kazanıp kimin kaybettiği fotoğrafta gayet net." ifadelerini kullandı.

Borsa İstanbul için 20 bin puan tahmini

Piyasalardaki negatif seyre rağmen Borsa İstanbul (BIST 100) için pozitif beklentisini sürdüren Memiş, yıl sonu hedeflerini paylaştı:

Borsa İstanbul'da mevcut seviyelerden toparlanma beklediğini söyleyen İslam Memiş, yıl sonunda 16 bin ve hatta 20 bin puan seviyelerinin görülebileceği öngörüsünü yineledi.

Altın, gümüş ve petrol cephesi

İslam Memiş ayrıca, hem altın, hem gümüş hem de petrol fiyatları için tahminlerini de açıkladı.

İslam Memiş, Ons altın için "Şu an 4.673 dolar seviyelerinde satıcılı bir seyir izliyor" derken, brent petrolde bu hafta sonunun kritik olduğunu belirterek "108 dolar seviyelerini test ettikten sonra 106 dolar bandına çekildi. Ancak hafta sonu gelecek haber akışı yönü belirleyecek." dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın Çarşamba günü açıkladığı faizi sabit bırakma kararını değerlendiren İslam Memiş TCMB’nin faizi sabit bırakmasının piyasa beklentileriyle uyumlu olduğunu, ancak şu an küresel verilerden ziyade İran-İsrail geriliminin fiyatlandığını belirtti.

Yatırımcıya çifte uyarı!

Dünyanın gözünün kulağının İran’a yönelik müdahalelerde olduğunu hatırlatan İslam Memiş, piyasaların belirsizlik nedeniyle geniş bir bant aralığında dalgalandığını ifade etti.

Yatırımcıların bu manipülatif ortamda varlıklarını koruması gerektiğinin altını çizdi.

Bu haberde yer alan görüş, düşünce, tahmin ve değerlendirmeler kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir

Seçim anketi değil, seçimin sonucunu belirleyecek anket açıklandı! Seçim anketi değil, seçimin sonucunu belirleyecek anket açıklandı! Şüphe üzerine durdurulan araçtan bir servet çıktı! Yarım milyarlık altın yola saçıldı! Şüphe üzerine durdurulan araçtan bir servet çıktı! Yarım milyarlık altın yola saçıldı! Hasarlı bina yıkımında akılalmaz skandal! Komşu apartman çırılçıplak kaldı! Hasarlı bina yıkımında akılalmaz skandal! Komşu apartman çırılçıplak kaldı! MasterChef'in Mehmet Şef'inin Oğlu Emre Yalçınkaya siyasete girdi! MasterChef'in Mehmet Şef'inin Oğlu Emre Yalçınkaya siyasete girdi! Beşiktaş kendi evinde Alanyaspor'a gol olup yağdı, adını yarı finale yazdırdı! Beşiktaş kendi evinde Alanyaspor'a gol olup yağdı, adını yarı finale yazdırdı! Bahçeli’den TBMM’de Demirtaş sözü: ''Siz bizi tanımıyorsunuz, sözümüz sözdür'' Bahçeli’den TBMM’de Demirtaş sözü: ''Siz bizi tanımıyorsunuz, sözümüz sözdür'' Miss Turkey ve Best Model'in güzel isminin son hali ve yeni mesleği olay oldu Miss Turkey ve Best Model'in güzel isminin son hali ve yeni mesleği olay oldu Bir belediyeye daha şafak baskını: AK Partili eski başkan gözaltında! Bir belediyeye daha şafak baskını: AK Partili eski başkan gözaltında! Akaryakıt fiyatlarından kötü haber: İndirim sevinci 24 saat sürdü, yeniden zam geliyor! Akaryakıt fiyatlarından kötü haber: İndirim sevinci 24 saat sürdü, yeniden zam geliyor! Çarkıfelek'in güzel hostesi Miss Grand All Stars'da Türkiye'yi temsil edecek! Çarkıfelek'in güzel hostesi Miss Grand All Stars'da Türkiye'yi temsil edecek!
İbrahim Selim'in 16 yaş küçük sevgilisi ve Ayşe Şeyma Keten'in bekarlığa veda partisi olay oldu İbrahim Selim'in 16 yaş küçük sevgilisi ve Ayşe Şeyma Keten'in bekarlığa veda partisi olay oldu Taşacak Bu Deniz'in güzel oyuncusuna çirkin taciz! Soluğu savcılıkta aldı! Taşacak Bu Deniz'in güzel oyuncusuna çirkin taciz! Soluğu savcılıkta aldı! Doğalgazda kademeli zamlı fatura dönemi başlıyor; faturanız 2'ye katlanabilir! İşte il il limitler! Doğalgazda kademeli zamlı fatura dönemi başlıyor; faturanız 2'ye katlanabilir! İşte il il limitler! Ziraat Türkiye Kupası'nda Yarı Final eşleşmeleri ve maç tarihleri belli oldu Ziraat Türkiye Kupası'nda Yarı Final eşleşmeleri ve maç tarihleri belli oldu Usta oyuncunun cenazesinde skandal! Damadı ile ünlü oyuncu birbirine girdi Usta oyuncunun cenazesinde skandal! Damadı ile ünlü oyuncu birbirine girdi Derbi öncesi Fenerbahçe'den TFF'ye Osimhen başvurusu! Derbi öncesi Fenerbahçe'den TFF'ye Osimhen başvurusu! Yargıtay'dan tüm çalışanları kara kara düşündürecek emsal karar! Yargıtay'dan tüm çalışanları kara kara düşündürecek emsal karar! Gıdada Nisan ayı ifşası! Bakanlık hileli ürünleri listeledi; yine at ve eşek eti rezaleti! Gıdada Nisan ayı ifşası! Bakanlık hileli ürünleri listeledi; yine at ve eşek eti rezaleti! Yarım milyon kişiyi etkileyecek... Denetimli serbestlikte yeni dönem başlıyor Yarım milyon kişiyi etkileyecek... Denetimli serbestlikte yeni dönem başlıyor