Arınç'ın yeğeni de ihraç listesinde

Arınç'ın yeğeni de ihraç listesinde

Bülent Arınç'ın ağabeyi Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç'ın oğlu İbrahim Said Arınç, Resmi Gazetede yayımlanan KHK ile BOTAŞ Genel Müdür Yardımcılığı görevinden ihraç edildi.

22. dönem TBMM Başkanı eski Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın ağabeyi Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç'ın oğlu İbrahim Said Arınç, Resmi Gazetede yayımlanan KHK ile BOTAŞ Genel Müdür Yardımcılığı görevinden ihraç edildi.

Said Arınç, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı'nın yer aldığı üçlü kararnameyle, 2477 sayılı Kanun'un 2.maddesine göre bu göreve atanmıştı.

15 Temmuz sonrası ilan edilen olağanüstü Hal'de yayımlanan 1 Eylül tarihli 672, 673 ve 674 sayılı Kanun Hükmünde kararname Resmi Gazetede yayımlandı. Birçok kamu kurum ve kurumunda devlet memurları FETÖ/PDY ile ilişkili olduğu gerekçesiyle görevlerinden ihraç edildi.

Manisahaberleri.com'un haberine göre  görevden atılanlar arasında 22. Dönem TBMM Başkanı, Hükümet sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Manisa ve Bursa Eski Milletvekili Bülent Arınç'ın yeğeni de yer aldı.

23 Ekim 2012 tarihinde BOTAŞ Genel Müdür Yardımcılığına atanan Bülent Arınç'ın yeğeni Said İbrahim Arınç yayımlanan kararname ile ihraç edildi.

Devlet Planlama Teşkilatı'nda Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü'nde 2002 yılında stajyer olarak iş hayatına başlayan Arınç, mezuniyetinin ardından 2004 yılında BOTAŞ'ta uzman yardımcısı olarak işe başladı.

Strateji ve İş Geliştirme Dairesi Başkanlığı'nda göreve başlayan Arınç daha sonra Genel Müdür Mehmet Bilgiç'in asistanlığını yaptı. Bu süre içinde Nabucco Projesi, Türkiye-Yunanistan-İtalya Doğalgaz Boru Hattı Projesi, Samsun-Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı Projesi, Enerji Şartı Antlaşması ve Transit Protokolü, Güneydoğu Avrupa Enerji Topluluğu, Türkiye-İran Doğalgaz Müzakereleri ve Türkiye-Rusya Doğalgaz Müzakereleri konularında çalıştı.

DAVUTOĞLU'NUN ASİSTANLIĞINI YAPTI

Dünya Bankası desteği ile Ernst&Young firması tarafından yapılan “BOTAŞ’ın Kredi Derecelendirmeye Hazırlanması ve Gölge Kredi Derecelendirme” çalışmalarının koordinatörlüğünü de yapan Arınç, 2006 yılı Ekim ayında Başbakan Başdanışmanı olan Ahmet Davutoğlu'nun asistanlığına başladı.

Mayıs 2008 yılında bu görevden ayrılarak Cumhurbaşkanlığı uzmanı olarak Köşk'e geçti. Kasım 2010'dan itibaren de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 'enerji danışmanı' olarak çalışan Arınç, son görevi olan BOTAŞ Genel Müdür yardımcılığından ihraç edildi.

BABASI PROFESÖR

İbrahim Said Arınç, Prof. Ümit Doğay Arınç'ın oğlu. Prof. Dr. Arınç’ın 5 adet kitabı bulunuyor. Halen Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevini yürütüyor.list-001.png