Asrın felaketi öncesi uyaran deprem enstitüsünden Türkiye'ye yeni uyarı

Asrın felaketi öncesi uyaran deprem enstitüsünden Türkiye'ye yeni uyarı
Güncelleme:

Geçtiğimiz yıl 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremi 3 gün önceden tahmin ettiği iddia edilen Güneş Sistemi Geometri Araştırması (SSGEOS), yeni yayınladığı haritada Türkiye'de deprem beklenilen 3 noktayı işaret etti.

Geçen yıl 6 Şubat'ta Kahramanmaraş ve Hatay merkezli meydana gelen, 11 ilimizi yerle bir edip, 55 bine yakın canımızı yitirmemize yol açan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgedeki yeni depremler ve artçı sarsıntılar devam ederken Türkiye'nin deprem korkusu da büyüyor.

Asrın felaketi olarak adlandırılan 6 Şubat depremiyle ilgili verdiği verilerin doğru çıktığı öne sürülen Güneş Sistemi Geometri Araştırması'ndan (SSGEOS) Türkiye için yeni bir uyarı yapıldı.

SSGEOS'un 492 bin takipçiye sahip resmi X hesabından yeni bir harita paylaşıldı. Haritada, hem dünya hem de Türkiye için deprem bilgilendirilmesi yapıldı.

 SSGEOS tarafından yapılan bilgilendirmede deprem beklenen yerlere ilişkin ayrıntılara yer verilirken, yayınlanan haritada dünya üzerinde 5 bölgede deprem beklendiği bildirildi.

 İşaretlenen yerlerde Türkiye ayrıntısı dikkat çekerken, deprem uyarısı haritasında Türkiye'de; Adana, Hatay, Orta Karadeniz yer aldı.

Öte yandan deprem uyarısının Kıbrıs, Lübnan ve İsrail'i de kapsadığı görüldü.