Avukatlara polis müdahalesi

Avukatlara polis müdahalesi

Çağlayan'daki adliyenin önünde toplanan avukatlara polis müdahale etti.

Özgürlükçü Hukukçular Derneği üyesi bir grup avukat, İstanbul Adalet Sarayı önünde saat 12.30'da bir araya geldi.

Adliyenin C kapısı önünde üzerinde "Avukat Deniz Sürgüt onurumuzdur. Savunmaya özgürlük" yazılı pankart açtı. Basın açıklaması yapmak isteyen avukatlara polis, açıklamayı meydanda yapmaları yönünde uyarıda bulundu. Uyarıyı dikkate almayan avukatlar basın açıklamasına başladı. Bu sırada hazır bulunan çevik kuvvet ekipleri ellerindeki kalkanlarla avukatlara müdahale etti. Müdahale sırasında polis, avukatlara biber gazı da sıktı. Biber gazından etkilenen avukatlar bir süre yerde oturdu.

2. MÜDAHALE

Diğer meslektaşlarının getirdiği sularla yüzlerini yıkayıp kendilerine gelen avukatlar, ikinci kez basın açıklaması yapmak istedi. Ancak polis yine kalkanlarla ve biber gazıyla müdahalede bulundu. Bazı avukatlarda ellerindeki pet su şişelerini polise fırlattı.

İŞARET GERGİNLİĞİ

Adliye binası girişine kadar süren müdahalenin ardından bir kişi ile avukatlar arasında tartışma yaşandı. Bir avukat, çevik kuvvet polisinin arkasında avukatlara doğru "bozkurt işareti" yaptığı ileri sürülen kişiye tepki gösterdi. Bunun üzerine söz konusu kişi, polis olduğunu söyleyerek avukatı bulunduğu yerden indirerek gözaltına almak istedi.

Kısa süreli yaşanan gerginliğin ardından bu kişinin adliye binasına girmesinin ardından gerginlik sona erdi. Avukatlar da sloganlar atarak adliye binasına girdi.