Bakan Nebati duyurdu; kripto parada büyük inceleme!

Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Mali Suçları Araştırma Kurulu'nun (MASAK) kripto para işlem platformu FTX'in ilişkili olduğu gerçek ve tüzel kişiler nezdinde inceleme başlattığını duyurdu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Darphane'nin 555'inci yıl etkinliğine katılıyor. Bakan Nebati, Darphane Kazandıran Çeyrek Hesap Sistemi'nin başladığı 1 Mart'tan 23 Kasım'a kadar toplam 13 ton 513 kilogram altın toplandığını, bunun bir rekor olduğunu söyledi. Enflasyonda tedrici düşüşün gerçekleşeceğini söyleyen Bakan Nebati, döviz hesaplarında da gerilemenin olduğunu belirtti.

Bakan Nebati FTX'in iflasına ilişkin olarak "MASAK, ABD'de iflas süreci başlayan kripto para borsası FXT kapsamında inceleme başlattı" dedi.

Enflasyondaki durumu değerlendiren Bakan Nebati "İnşallah, enflasyondaki tedrici düşüş yakın zamanda gerçekleşecektir. Enflasyonla mücadelemiz sıkı bir şekilde devam ediyor. Biz insan olarak da çalışıyoruz. Enflasyonun verdiği olumsuzlukları giderecek her tedbiri alıyoruz. Türkiye ekonomi modeliyle bu işi tamamen kontrol altına almış durumdayız" sözlerini söyledi.

Muhalefete de seslenen Bakan Nebati, "Biz koşuyoruz, siz yürümeyi öğrenin. Koşanlara engel olmayın. Biz ürettikçe, büyüme kaydettikçe, istihdamı, ihracatı yeni zirvelere taşıdıkça hop oturup hop kalkıyorlar" ifadelerini kullandı.