Barzani, Centcom Komutanı Votel'i Kabul Etti

Barzani, Centcom Komutanı Votel'i Kabul Etti

IKBY Başkanı Barzani, ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Votel ile beraberindeki askeri heyeti kabul etti

ERBİL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin, ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Joseph Votel ile beraberindeki askeri heyeti kabul ettiği bildirildi.

Barzani'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Erbil'deki başkanlık konutunda gerçekleşen görüşmede terör örgütü DAEŞ'in kontrolündeki bölgeler, Musul'u kurtarma operasyonu, savaş cephelerinin durumu ve Irak ile bölgede meydana gelen son siyasi gelişmelerin ele alındığı ifade edildi.

Açıklamada, Barzani'nin, misafir heyete, Peşmerge'ye verilen yardımlardan dolayı başta ABD olmak üzere uluslararası koalisyon güçlerine teşekkürlerini ilettiği ve Peşmerge'nin DAEŞ'e karşı stratejik taktikleri hakkında bilgi verdiği kaydedildi.

Görüşmenin önemli bir bölümünü oluşturan Musul'u kurtarma operasyonu konusunda ise Barzani'nin, Musul kurtarılmadan önce, kentin nasıl idare edileceğine dair siyasi bir ittifakın gerekliliğine vurgu yaptığı ifade edilen açıklamada, Votel'in ise Peşmerge güçlerinin uluslararası koalisyon güçleri ile ortak hareket etmesi sonucu DAEŞ'e karşı önemli zaferlerin elde edildiğine dikkati çekerek Barzani'ye teşekkür ettiği aktarıldı.

Görüşmede, Irak'taki gelişmeler ve son siyasi sürecin ele alındığı, sorunların çözülmesi için dayanışma ve ortak hareket vurgusu yapıldığı belirtilen açıklamada, her iki tarafın da terör örgütü DAEŞ'in yenilgiye uğratılması, Kürt bölgesinin içinde bulunduğu mali krizin aşılması için Iraklı tarafların siyasi görüşmeler yapmaya ve diyaloğa devam etmesi konusunda hemfikir olduğu ifade edildi.

Barzani ve Votel'in görüşmesinde, IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani, IKBY Güvenlik Ajansı Müsteşarı Mesrur Barzani, Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi, Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabbar Yaver de hazır bulundu.