Boğaziçili akademisyenler 352'nci kez sırtlarını döndü

Boğaziçili akademisyenler 352'nci kez sırtlarını döndü
Güncelleme:

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, rektörlük binası önlerindeki protestolarına devam etti.

Boğaziçili akademisyenlerin nöbeti bugün de sürdü. Boğaziçi Üniversitesi'nde rektör atamasıyla başlayan direniş 519. gününe ulaştı.

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri protesto nöbetlerinin 352'ncisini gerçekleştirdi. Akademisyenlerin yaptığı açıklamada, "Naci İnci’nin ilgili kurullarının hiçbiri muhatap alınmadan, kurum iradesi hiçe sayılarak şeffaf olmayan bir şekilde Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasının iki yüz seksen dördüncü, 30 Temmuz günü gerçekleştirdiğimiz destek oylamasında akademisyenlerin yüzde 95 oranında rektör adaylığına karşı olduğu açıklanan İnci’nin Matematik Bölümü tam zamanlı öğretim üyesi Mohan Ravichandran’ı hiçbir gerekçe göstermeden dönem ortasında görevden almasının ise iki yüz üçüncü günü!!!" ifadelerine yer verildi.

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri haftanın her iş günü olduğu gibi bugün de 12:15’’te #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz diyerek arkalarını 352. kez rektörlük binasına döndüler.

Akademisyenler nöbet boyunca ellerinde “Kabul Etmiyoruz”, “Vazgeçmiyoruz” ve “Özerk, Özgür, Demokratik Üniversite” yazan dövizler taşıdılar.