Bolu'daki Terör Operasyonu

Bolu'daki Terör Operasyonu

Ankara'dan gelen özel harekat ekipleri tarafından yapılan ve 2 teröristin ölü ele geçirildiği operasyon kapsamında 5 kişi daha gözaltına alındı- Gözaltındaki 7 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor

BOLU (AA) - Bolu'da, Ankara'dan gelen özel harekat ekipleri tarafından yapılan ve 2 teröristin ölü ele geçirildiği operasyon kapsamında biri kadın 4'ü üniversite öğrencisi olmak üzere 5 zanlı daha gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı iddiasıyla 7 Nisan'da Abant İzzet Baysal Üniversitesinde eğitim gören M.E. ve G.Ö'yü gözaltına alan ekipler, soruşturmayı genişletti.

Soruşturma kapsamında Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğrencisi N.A, A.Y, M.E. ve A.Y. ile Bolu'da yaşayan D.D. adlı kadın yakalandı.

Terör örgütüne yardım ve yataklık suçundan gözaltına alınan 7 zanlının emniyetteki işlemleri devam ediyor.

- Olay

Bolu'nun Paşaköy Mahallesi Berberler Sokak'taki 4 bloktan oluşan sitedeki bir apartmanda, 7 Nisan'da Ankara'dan gelen Polis Özel Harekat ekipleri tarafından gerçekleştirilen terör operasyonunda, 2 PKK terör örgütü üyesi etkisiz hale getirilmiş, evde yapılan aramada 2 Kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 2 tabanca, 2 el bombası, 2 kilogram civarında A4 tipi patlayıcı ve 3 kilogram civarında C4 tipi patlayıcı ele geçirilmişti.

Operasyonun ardından söz konusu evi kiralayan Abant İzzet Baysal Üniversitesinde eğitim gören 2 öğrenci gözaltına alınmıştı.