Bozdağ'dan ABD'li mevkidaşına tablolu ima

Bozdağ'dan ABD'li mevkidaşına tablolu ima

FETÖ'nün iadesi için ABD'ye giden Adalet Bakanı Bozdağ, mevkidaşı Lynch'e dikkatleri çeken bir tablo hediye etti.

FETÖ elebaşı Gülen'in iadesiyle ilgili temaslarda bulunmak üzere ABD'nin başkenti Washington'da bulunan Bakan Bozdağ, bugün ABD'li mevkidaşı Lynch ile ABD Adalet Bakanlığında görüştü. İki bakan arasındaki görüşme basına kapalı gerçekleşti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ABD Adalet Bakanı Loretta Lynch ile Washington'da bir araya geldi. Bozdağ, Lynch'e Osmanlı ile ABD arasında imzalanan 1874 tarihli suçluların iade anlaşmasının bulunduğu tabloyu iade etti.

Bozdağ, ABD'ye hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, Lynch ile FETÖ kurucusu ve yöneticisi, 15 Temmuz darbe teşebbüsünün bir numaralı faili Gülen'in iadesini görüşeceklerini belirtmişti.

fo-015.jpg
Adalet Bakanı Bekir BozdağWashington'da A Haber'in sorularını cevaplandırdı. Bakan Bozdağ, "Biz aramızdaki anlaşmanın yürütülmesini ve bu sürecin hızlandırılmasını istiyoruz. Sürece elbette saygılıyız ama ABD bu noktada Türkiye'nin hassasiyetlerini anlamalı" dedi.

İşte o konuşmadan satır başları

"Görüşmemizde terörist başı Fethullah Gülen'in iade amacı ile tutuklanması talebimizi ilettik.Geçici tutuklama talebi için gönderdiğimiz dosya içindeki delillerin hepsi talimatı onun verdiğini çok net bir şekilde teyit ediyor.

ABD TÜRKİYE'NİN HASSASİYETİNİ ANLAMALI

Biz aramızdaki anlaşmanın yürütülmesini ve bu sürecin hızlandırılması talebimizi dile getirdik. Biz sürece elbette saygılıyız ama isteğimiz sürecin işletilmesi. ABD bu noktada Türkiye'nin hassasiyetlerini anlamalı.

Fethullah Gülen'in kaçış için uygun yer aradığına dair çok ciddi istihbaratlar geliyor.Dosyanın eksiği yok, fazlası var"
 

Yeni Şafak