Burak Erdoğan neden askerlik yapmadı ?

Burak Erdoğan neden askerlik yapmadı ?

Başbakan Erdoğan'ın oğlu burak Erdoğan'ın neden askere gitmediğini Bakan Gönül işte böyle açıkladı: "özel hayat"

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Başbakanın oğlu Burak Erdoğan’ın hangi hastalıktan dolayı askere alınmadığı konusunun “Özel hayat’’ olduğunu söyledi.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Başbakanın oğlu Burak Erdoğan’ın, hangi hastalıktan rapor alarak askere gitmediği konusunun “Özel hayat’’ olduğunu söyledi. Gönül, “ Bir başkasının özel hayatıyla ilgili konuyu, bir Başbakanın oğlu dahi olsa açıklamam. Devletin kayıtlarına dayanarak böyle bir açıklama yapmam tasvip edilmez’’ dedi.

Tunceli bağımsız milletvekili Kamer Genç TBMM’de askerlikle ilgili bir kanun tasarısı ele alınırken, Burak Erdoğan’ın askerlik konusunu gündeme getirdi ve Bakan Gönül’e “ Tayyip Erdoğan’ın oğlunun rapor alarak askere gitmediği bilinmektedir. Bu rapor hangi hastalıktan dolayı alınmıştır? Aynı hastalıktan mustarip olanların da askere gitmesini engelliyor mu? Rapor alan bu kişiler, belli bir süre sonra tekrar muayene ediliyor mu?. İkinci muayenede hileli olarak rapor aldığı sabit olan bir kişi için cezai işlem yapılıyor mu?’’ diye sordu.

GİZLİLİK OLAMAZ

Bakan Gönül bu konunun “Özel hayat’’ olduğu gerekçesiyle açıklama yapmazken, Bakan Gönül’ün açıklamasından tatmin olmayan Genç, şunları söyledi:
“Tayyip Erdoğan Başbakandır. Türkiye’de ve dünyada yönetici sınıfta olan insanların aile gizliliği yoktur. Eğer bir cumhurbaşkanının, bir başbakanın veya bir bakanın oğlu rapor almış, askere gitmiyorsa, kamuoyunda kuşku olur. Acaba bu rapor hakikaten hakkıyla mı alındı. Bu acabayı kaldırmak lazım. Hangi hastalıktan dolayı bu rapor alınmış? Bunun açıklanması lazım. Ayrıca hasbelkader rapor alıp da askere gitmeyen çok insan var. Bir süre sonra bu kişilerin tekrar muayene olması gerekir. Sahtekarlık yapılmışsa da cezalandırılmalılar. Eğer birtakım üst makamlarda olanların veya para sahibi olanların böyle görevlerden kaçmaması için böyle bir müeyyide koyulmalı’’

ERDOĞAN KIZMIŞTI

Başbakan Erdoğan bu konu gündeme geldiğinde kızmış ve “Şahsım ve ailem hiçbir zaman bu vatana hizmet yolunda böyle bir alçakça ve adice bir yola tevessül etmez. Benim çocuğumun bir rahatsızlığı var. Askerlik yaşı geldiğinde Askeri hastaneye gitti ve Askeri hastane muayene sonrası askerlik yapamayacağı raporu verdi. Bu da 8-9 yıl önceki bir olaydır ve o zaman Başbakan değildim’’ demişti.
Başbakan'ın oğluna “Askerliğe elverişsiz raporu’’ veren emekli Tuğamiral ve Kasımpaşa Deniz Hastanesi'nin eski baştabibi Arif Vehbi Alpman ise “ Askerliğe elverişsizdir' raporu aldı, ama konulan teşhisin ne olduğunu etik davranmak adına, hasta haklarına gösterdiğim saygı gereği söyleyemem. Tüm değerlendirmeler bilimsel olarak titizlikle yapıldı. Verilen karar kesinlikle doğru ve yasaldır. Tanı konusunda hiçbir şey söylemek durumunda değilim, raporun hangi branşta verildiği konusunda da bir şey söylemeyeceğim" açıklamasında bulunmuştu.