Büyük rezalet ! Türk üniversiteleri sınıfta kaldı !

Büyük rezalet ! Türk üniversiteleri sınıfta kaldı !
Güncelleme:

Times Higher Education Dergisi’nin dünya genelindeki binlerce üniversiteyi kapsayan yıllık endeksinde ilk 400’e Türkiye'den sadece üç özel üniversite girebildi.

İngiltere'de 1971'den bu yana yayımlanan ve dünya genelindeki binlerce üniversiteyi kapsayan yıllık endeks yayınlayan Times Higher Education Dergisi'nin son sıralamasında ilk 400'e hiçbir Türk devlet üniversitesi giremedi.

Sözcü gazetesinden Engin Esen'in haberine göre son sıralamada özel bir kuruluş olan Koç Üniversitesi 250-300 arasına girerken, yine özel kuruluş olan Sabancı Üniversitesi ilk 350'de, Türkiye'nin ilk vakıf üniversitesi olan Bilkent ise ilk 400'de yer buldu.

En başarılı Türk devlet üniversitesi olarak gösterilen Boğaziçi, özel yüksek öğretim kuruluşu Atılım Üniversitesi'yle birlikte ilk 500'e ancak girebildi.

Asırlık devlet okullarından İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) 501-600 aralığında değerlendirilirken, Hacettepe, İstanbul, Ortadoğu Teknik (ODTÜ) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji üniversiteleriyle İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ilk 800'e girdi. Anadolu, Ankara, Erciyes, Gazi, Marmara ve Yıldız Teknik üniversiteleri ise ilk 800'e bile giremedi.