Cinayet davasında yine ''iyi hal'' indirimi!

Cinayet davasında yine ''iyi hal'' indirimi!
Güncelleme:

Zonguldak'ta tartıştığı sevgilisinin eski erkek arkadaşını yaralayıp, erkek arkadaşının bir arkadaşını öldürmekle suçlanan zanlı hakkında iyi hal indirimiyle 18 yıl hapis cezası verildi.

Zonguldak'ta, trafikte farklı araçlarla giderlerken tartıştığı sevgilisinin eski erkek arkadaşı A.O.'yu (38) tabancayla yaralayıp, onun arkadaşı S.A.'nu (42) öldüren tutuklu sanık mühendis C.Y. (64), ‘Kasten öldürme’ ve ‘Öldürmeye teşebbüs’ suçlarından haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulanarak 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Azmettirme suçundan yargılanan C.Y.’ın sevgilisi A.A. ise beraat etti. Öldürülen S.A.’nun eşi H.A., “Bu cezayı kabul etmiyorum, müebbet istiyorum. Hak ettiği cezayı alsın, adalet istiyorum.” dedi.

Olay, geçen yıl 24 Haziran'da, Çaycuma ilçesi Perşembe beldesinde meydana geldi. A.A., sevgilisi C.Y. ile otomobille seyir halindeyken, başka otomobildeki eski sevgilisi A.O. ve arkadaşı S.A.'na camdan sarkıp küfür ve hakaret etti. Daha sonra taraflar araçlardan inip kavga etti. A.A. koşarak kaçtı, C.Y. ise yumruk darbeleriyle yaralandı. C.Y., kavga sırasında otomobilinden silahını alıp S.A. ve A.O.'ya ateş etti. 2 kurşun isabet eden S.A. öldü, 4 yerinden vurulan A.O. ise yaralandı. Başından yaralanan C.Y., tedavi için gittiği hastanede gözaltına alınıp, tutuklandı. Yakalanan A.A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. C.Y. hakkında, 'kasten öldürme' ve 'yaralama' suçlarından, A.A. için ise azmettirici olduğu suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi ve dava açıldı.

Zonguldak 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına tutuklu sanık C.Y. SEGBİS aracılığıyla katılırken, öldürülen S.A.’nun eşi H.A., kızı ve kuzeni S.A. ile taraf avukatları ise salonda hazır bulundu.

SAVCI, MÜTALAASINI AÇIKLADI

Mütalaasını açıklayan savcı, C.Y.'ın haksız tahrik altında kasten öldürme ve öldürmeye teşebbüs suçlarından cezalandırılmasını, A.A.’nın azmettirme suçundan beraatini istedi. Öldürülen S.A.’nun eşi H.A., sanıkların ikisinin de cezalandırılmasını talep etti.

Savunma yapan C.Y.’ın avukatı, A.O.’ya yapılan atışların boğuşma esnasında olduğunu ifade ederek, müvekkilinin kesinlikle öldürme kastı olmadığını, olayın meşru müdafaa olduğunu söyledi. Son sözleri sorulan C.Y. ise, “Hiç tanımadığım 2 kişinin saldırısına uğradım. Kaçmaya çalışırken bile saldırmaya devam ettiler. Bilinçli olarak kimseye ateş edecek durumda değildim. Bu yaşananlardan pişmanım. Beraatime karar verilsin” diye konuştu. 

18 YIL 9 AY CEZA ALDI, SEVGİLİSİ BERAAT ETTİ

Mahkeme heyeti, C.Y.’ın hem aracının içinde hem de dışında ateş etmesi nedeniyle meşru müdafaa hükümlerini uygulamadı. Mahkeme, sanığı 'haksız tahrik altında kasten öldürme' suçundan 12,5 yıl, 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 6 yıl 3 ay hapis olmak üzere toplam 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı. A.A. ise hakkındaki tüm suçlamalardan beraat etti.

‘İNSAN HAYATININ KARŞILIĞI BU KADAR HAFİF OLMAMALIYDI’

Karar sonrası gözyaşı döken S.A.’nun eşi H.A. verilen cezayı az bulduğunu belirterek, “Çok az bir ceza, insan hayatının karşılığı bu kadar hafif olmamalıydı. Duygularımın ifadesi yok. Bu kadar az ceza almasına kızgınım. Bu cezayı kabul etmiyorum, müebbet istiyorum. Hak ettiği cezayı alsın, adalet istiyorum” dedi.

İTİRAZ EDECEKLER

S.A.’nun kuzeni S.A., C.Y.’ın A.A. ile beldeye öldürme planıyla geldiklerini ileri sürerek, “Küfürleştikten sonra aralarında arbede çıkınca, Cihan, A.O.’ye silah çekiyor. 3-4 el ateş ediyor. Benim kuzenim de önlemek için önüne geliyor, ona da öldüresiye ateş ediyor. Kuzenim ölünce oradan kaçıyorlar. Verilen cezayı az buluyorum, çünkü olayda öldürme var. Birini yaralayıp, birini öldürüyor, verilen ceza çok hafif kaldı. Müebbet hapis cezası almasını isterdim, indirim olmadan. İtiraz edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

DHA