Depremler sonrası Prof. Dr. Naci Görür'den ilk açıklama

Depremler sonrası Prof. Dr. Naci Görür'den ilk açıklama
Güncelleme:

Dün Konya ve Erzurum'da meydana gelen depremleri değerlendiren ünlü yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, Adıyaman-Hakkari arasındaki bölgeyi işaret etti...

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı'nın sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 21.37'de merkez üssü Erzurum'un Narman ilçesi olan 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Saat 18.06'da, Konya'da 5.0 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşti. Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından Konya ve Erzurum'da yaşanan depremlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

'Doğu Anadolu’da bu depremler beklenebilir'

Görür, Erzurum'daki meydana gelen depreme ilişkin, "Pınaryolu- Narman/Erzurum’da 4.0 deprem. Horasan batısı Göle arasında uzanan sol yönlü doğrultu fayı üzerinde. 6 Şubat depremleri sonucu sıkışan Doğu Anadolu’da bu depremler beklenebilir. Aynı beklenti Adıyaman-Hakkari arasındaki bindirme zonu için de geçerli" uyarısında bulundu.

Konya'daki 5 büyüklüğünde yaşanan depremle ilgili Görür, "Çandır-Selçuklu/Konya’da 5,1 deprem oldu. Deprem Konya-Çandır hattında, kesikli uzanan fay parçalar üzerinde" açıklamasını yaptı.