Disney+'tan 2 çizgi filme ''Orta Doğu'' sansürü

Disney+'tan 2 çizgi filme ''Orta Doğu'' sansürü
Güncelleme:

Eşcinsel öpüşme sahnesi nedeniyle birçok ülkede vizyona girmesi yasaklanan "Lightyear" animasyon filmi ve "Baymax!" animasyon dizisi, Orta Doğu'daki Disney+ platformunda gösterilmeyecek.

Birçok Orta Doğu ve Asya ülkesinde yasaklanan "Lightyear" animasyon filmi ve animasyon dizi "Baymax!", Orta Doğu'daki Disney+ platformunda da yayınlanmayacak.

The Hollywood Reporter'ın aktardığı habere göre, LGBTQIA+ karakterlerinin veya ilişkilerinin tasvirlerini içeren "Lightyear" gibi filmler ve "Baymax" gibi TV şovlarının  yasal bir zorunluluk olmamasına rağmen ilk etapta platformda hizmete girmemesi kararlaştırıldı. Disney+ konuyla ilgili açıklamasında, "İçerik teklifleri Disney+ pazarlarında birkaç faktöre göre değişmektedir. İçerikler yerel düzenleyici gereksinimleriyle uyumludur" ifadelerine yer verdi. Ayrıca aile kontrolü seçeneğinin üyelerin neyi izleyeceklerine karar verebilmesi için platformda bulunduğu da hatırlatıldı.

"Oyuncak Hikâyesi"ndeki Buzz Lightyear karakterinin hayatına odaklanan "Lightyear" animasyon filmi, içerdiği eşcinsel öpüşme sahnesi içerdiği gerekçesiyle, aralarında Suudi Arabistan, Lübnan, Kuveyt, Mısır, Endonezya ve Malezya’nın gibi ülkelerin bulunduğu 14 Orta Doğu ve Asya ülkesinde yasaklanmıştı. "Baymax!" ise LGBTIQIA+ karakterleri bulundurmasıyla gündeme gelmişti.

"Baymax!" dizisini kütüphanesine eklemeyen Disney+ Türkiye, 3 Ağustos'ta birçok ülkede yayınlanan Disney+ filmi "Lightyear"ı da platforma eklemedi.

(Kaynak)