Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi enkaza döndü

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi enkaza döndü

Bağlar'da PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırı sonucu bin 709 ev ve iş yerinde hasar tespit edildi.

Terör örgütü mensuplarınca Aydın Arslan Bulvarı'nda Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasına yakın bir noktada gerçekleştirilen saldırının ardından, zarar gören iş yeri ve evlerde hasar tespit çalışmaları sürüyor.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce yapılan hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Valilik tarafından yürütülen çalışmalarda ise şimdiye kadar bin 709 ev ve iş yerinde hasar tespit edildi.

İş yeri sahiplerine 750 bin lira ödeme yapılacak

Yapılan tespitler neticesinde ilk etapta, 233 iş yeri sahibine 750 bin lira, Bağlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca da öncelikli ihtiyaçlarını karşılanması amacıyla ev sahiplerine 500'er lira ödeme yapılması kararlaştırıldı.

İki apartman yıkılacak

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince yapılan incelemelerde ağır hasarlı olduğu tespit edilen 48 daireden oluşan iki bloğun yıkılması ve sahiplerine de ilgili kanun gereğince hak edişleri kadar ödeme yapılması kararı verildi.

Psikolojik destek sunulacak

Öte yandan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından, saldırıdan etkilenen mağdur ailelere psikolojik destek verilmeye başlandı.

AA