Dolar/TL'de korkulan oldu! Bir rekor daha

Dolar/TL'de korkulan oldu! Bir rekor daha
Güncelleme:

Dolar güne rekorla başlarken, altın fiyatlarında düşüş sürüyor. İşte Dolar, Euro, Sterlin, Yen, altın, gümüş, brent petrol ve kripto paralarda son durum...

Türk Lirası karşısında yükselişini sürdüren Dolar rekor tazeledi. Bankalararası piyasada Dolar/TL 27,1060 ile tüm zamanların en yükseğine çıktı. 

Euro/TL ve altın fiyatları ise dalgalanmaya devam ediyor. 

ABD ve Çin'de açıklanan veriler varlık fiyatları üzerinde baskı oluşturmaya devam ederken, piyasalarda belirsizlik günden güne artıyor.

Dün açıklanan ABD Merkez Bankası (Fed) Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) 25-26 Temmuz'da düzenlenen toplantısına ilişkin tutanaklarda, enflasyonun hala Banka'nın uzun vadeli hedefinin oldukça üzerinde olduğuna işaret edilmesi dikkati çekti.

İş gücü piyasasının sıkı kalması nedeniyle çoğu katılımcının para politikasının daha fazla sıkılaştırılmasını gerektirebilecek önemli yukarı yönlü riskler görmeye devam ettiği kaydedilen tutanaklarda, iki üyenin geçen ayki kararda faiz oranlarının sabit bırakılmasını tercih ettiği belirtildi.

Analistler, tutanaklardaki sinyaller dikkate alındığında Fed'in henüz enflasyonla mücadelesinde sona gelinmediğinin hissedildiğini aktararak, son dönemde açıklanan verilerin de ekonomik aktivitenin güçlü kalmaya devam ettiğini işaret etmesiyle piyasalarda risk algısının arttığını vurguladı.

Buna göre, dün ABD'de sanayi üretimi aylık yüzde 1 artışla beklentileri geride bırakırken, kapasite kullanım oranı da yüzde 79,3'e çıktı.

Söz konusu gelişmeler tahvil piyasalarında satışların derinleşmesine neden olurken, yükseliş eğilimini üst üste 6. iş gününe taşıyan ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi yüzde 4,30 ile son 16 yılın zirvesine yaklaştı.

Analistler, söz konusu satış baskısının yatırımcıların enflasyon endişelerinin hala güçlü olduğuna ve Fed'in 22 yılın zirvesindeki politika faizini daha da artırabileceğine işaret ettiğini bildirdi.

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları düştü

ABD Çalışma Bakanlığı, haftalık işsizlik maaşı başvurularına ilişkin verileri açıkladı.

Buna göre, ülkede ilk kez işsizlik maaşı talebinde bulunanların sayısı, 12 Ağustos ile biten haftada önceki haftaya kıyasla 11 bin kişi azalışla 239 bine geriledi.

Piyasa beklentilerinin biraz altında gerçekleşen işsizlik maaşı başvurularının bu dönemde 240 bin olması öngörülüyordu. İşsizlik maaşı başvurularına ilişkin önceki haftanın verisi ise 248 binden 250 bine revize edildi.

Geçen hafta itibarıyla 4 haftalık ortalama işsizlik maaşı başvuruları, bir önceki haftaya kıyasla 2 bin 750 kişi artışla 234 bin 250'ye çıktı.

Süregelen işsizlik maaşı başvuruları ise 5 Ağustos ile biten haftada 32 bin kişi artarak 1 milyon 716 bine yükseldi.

Ancak beklentilerin üzerinde gerileyen başvuru sayısı ABD'de iş gücü piyasasının sıkı duruşunu koruduğunu göstererek, Fed'in ilerleyen dönemlerde daha şahin adımlar atabileceğine yönelik beklentileri kuvvetlendirdi.

Bakan Şimşek, Japon yatırımcılarla buluştu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Japon şirketlerinin temsilcileri ile bir araya geldi.

Japon Büyükelçiliği’nin sosyal medya paylaşımında, Şimşek ile çeşitli Japon şirketlerinin temsilcilerinin görüştüğü belirtilerek, “Görüşmede Türkiye’ye yönelik yatırımın artması için çok verimli fikir alışverişlerinde bulunulmuştur” denildi.

Toplantı sonrasında Twitter üzerinden açıklama yapan Şimşek ise oldukça verimli bir toplantı olduğunu belirterek, önümüzdeki aylarda Japon yatırımcılarla daha geniş çaplı görüşmeler yapmak üzere Japonya’ya gitmeyi düşündüğünü söyledi.

Bakan Şimşek ayrıca "Ülkemize yatırım yapan, istihdam sağlayan ve katma değer üreten tüm paydaşlarımızın yanındayız." dedi.

 İşte piyasalarda son durum:

Güne 27,04 TL'den başlayan Dolar 27,09 TL'den, 
29,43 TL'den başlayan Euro 29,61 TL'den, 
34,45 TL'den başlayan Sterlin 34,67 TL'den, 
18,51 TL'den başlayan Japon Yeni ise 18,55 TL'den işlem görüyor.

 

 

text-ad
''Eşime baktın'' kavgası kanlı bitti: 4 aylık evli bir kişi hayatını kaybetti! ''Eşime baktın'' kavgası kanlı bitti: 4 aylık evli bir kişi hayatını kaybetti! İstanbul'dan kahreden manzara: Masmavi sular gitti, balıklar çamura saplandı! İstanbul'dan kahreden manzara: Masmavi sular gitti, balıklar çamura saplandı! Burak Özçivit'in tek imzayla kazanacağı para dudak uçuklattı Burak Özçivit'in tek imzayla kazanacağı para dudak uçuklattı Son günlerin en çok tartışılan ismi güzel spiker Ela Rümeysa Cebeci'ni estetiksiz hali olay oldu Son günlerin en çok tartışılan ismi güzel spiker Ela Rümeysa Cebeci'ni estetiksiz hali olay oldu 500 bin konutluk Yüzyılın Konut Projesi'nde son günler; kura tarihi belli oldu! 500 bin konutluk Yüzyılın Konut Projesi'nde son günler; kura tarihi belli oldu! Altın fiyatları için uzman isimden yatırımcılara kritik uyarı: Rakam verdi! Altın fiyatları için uzman isimden yatırımcılara kritik uyarı: Rakam verdi! Google'daki bu arama ilgi çekti: Herkes Google'a girip tekrar tekrar deniyor! Google'daki bu arama ilgi çekti: Herkes Google'a girip tekrar tekrar deniyor! Ava giden 4 arkadaşın yolculuğu faciayla bitti! Ava giden 4 arkadaşın yolculuğu faciayla bitti! Ünlü şarkıcıdan Güllü ile ilgili skandal ifadeler: ''Lezbiyen ilişkileri var'' Ünlü şarkıcıdan Güllü ile ilgili skandal ifadeler: ''Lezbiyen ilişkileri var'' Yıllar sonra İstanbul'u terk etti, köyünde kendi işinin patronu oldu! Yıllar sonra İstanbul'u terk etti, köyünde kendi işinin patronu oldu!
Yılın son seçim anketi açıklandı: Partilerin oy oranındaki değişim dikkat çekti! Yılın son seçim anketi açıklandı: Partilerin oy oranındaki değişim dikkat çekti! Dağda kaybolan minik çocuk kolundaki akıllı saati sayesinde kurtuldu Dağda kaybolan minik çocuk kolundaki akıllı saati sayesinde kurtuldu Hava durumu yine şaşırtacak: Önce yağmur ve kar, ardından güneşli günler geliyor! Hava durumu yine şaşırtacak: Önce yağmur ve kar, ardından güneşli günler geliyor! Dünyanın en ünlü plajında kanlı saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var! Dünyanın en ünlü plajında kanlı saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var! Süper Lig'te bir istifa daha: Tribünlerden yükselen küfürler bardağı taşırdı! Süper Lig'te bir istifa daha: Tribünlerden yükselen küfürler bardağı taşırdı! Aile için işkence iddiası şok etti: ''Kaçırıp, kelepçelediler, yarı çıplak koşarak kaçtım'' Aile için işkence iddiası şok etti: ''Kaçırıp, kelepçelediler, yarı çıplak koşarak kaçtım'' Bu mezarlığa akın var... Herkes buraya gömülmek isteyince ortalık karıştı! Bu mezarlığa akın var... Herkes buraya gömülmek isteyince ortalık karıştı! Açılış nedeniyle 19 üründe 19 TL kampanyası izdihama dönüştü, insanlar birbirini ezdi! Açılış nedeniyle 19 üründe 19 TL kampanyası izdihama dönüştü, insanlar birbirini ezdi! ''Ben 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım''... Gizemli telefonun sırrı çözüldü! ''Ben 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım''... Gizemli telefonun sırrı çözüldü! Doğru tahminleriyle tanınan Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'dan ''büyük ve yıkıcı bir deprem'' itirazı! Doğru tahminleriyle tanınan Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'dan ''büyük ve yıkıcı bir deprem'' itirazı!