Dün yardım istemişti; bugün acı haberi geldi

Güncelleme:

Antalya'da sivrisineğin ısırması sonucu fil ayağı hastalığına yakalanan ve 9 yıldır yaşam mücadelesi veren güvenlik görevlisi hayatını kaybetti.

Denizli’de yaşayan 51 yaşındaki İbrahim Kadir K., 9 sene önce gittiği Antalya’daki bir otelde güvenlik görevlisi olarak işe başladı.

Çalıştığı esnada bir sivrisineğin ısırdığı K. için kabus dolu yıllar başladı. Her geçen gün vücudu şişen ve fil ayağı hastalığına yakalanan K., doktor doktor gezse de hastalığına çare bulamadı.

Ayakları şişerek yatağa tamamen muhtaç kalan K., her geçen gün etlerinin çürümesiyle yerinden kıpırdayamadı. Mikro cerrahi yöntemiyle hastalığın tedavi edilebileceği duyan, fakat uygulamanın nasıl olacağı hakkında bilgiye ulaşamayan K. ve ailesi, kendilerine uzanacak bir yardım eli umuduyla yaptıkları çağrıyla gündeme geldi.

K., iyileşip insanların arasına çıkacağı günlerin özlemini anlattığı konuşmasından saatler sonra aniden fenalaştı. Şikayetleri artan güvenlik görevlisi, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Burada solunumda güçlük çeken ve entübe edilen K., doktorların müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi. K., Tavas ilçesine bağlı Hırka Mahallesi’nde son yolculuğuna uğurlandı.

“ÇARE BULAMADIK”
Oğlunun hastalığına çare bulunamadığını ve her gün acı çektiğini ifade eden baba Akif K., “Yavruma bakamadık, koruyamadık, kaybettik ve çok üzülüyorum. Nereye götürürsek götürelim çare bulamadık” dedi.

 

İHA