Dünyanın en büyük posteri Yenikapı'da açıldı !

Dünyanın en büyük posteri Yenikapı'da açıldı !

Dünyanın en büyük posteri, sosyal medya kullanıcılarının katılımıyla rekor kırarak “Guinness Rekorlar Kitabı”na girdi.

7 Haziran 2015 Genel Seçimleri için AK Parti’nin dijital ve sosyal medya kampanyasını yürüten “Yeni Türkiye Dijital Ofisi”, #BirlikteDahaGüçlü etiketiyle sosyal medya kullanıcılarının paylaştığı fotoğraflardan “Dünyanın En Büyük Posteri”ni oluşturarak tarihe geçti.

Dijital ve sosyal medya merkezi olarak kurulan Yeni Türkiye Dijital Ofisi’nin kurguladığı ve 13 yıllık iktidarını Yeni Türkiye çağrısıyla daha güçlendiren AK Parti’yi sevenlerin katılımıyla oluşturulan “Dünyanın En Büyük Posteri”, Guiness Rekorlar Kitabı’na girerek büyük bir başarıya imza attı.

Kampanya nasıl yapıldı?

“Yeni Türkiye Dijital Ofisi”nin duyurduğu dijital kampanya, AK Partili üyelerin çektikleri fotoğrafları sosyal medya üzerinden paylaşmasıyla başladı. Paylaşılan fotoğrafların biraraya gelmesiyle, 4 bin 709 metrekare büyüklüğünde dev bir postere dönüştü.

Partililerin çektikleri fotoğrafların bir araya getirilmesiyle oluşturulan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu'nu yan yana resimlerinin bulunduğu posterde, "Bize millet yeter" sloganı yer alıyor.

Yenikapı Miting Alanı’nda yaklaşık 100 kişi tarafından açılan dev poster, Guinness yetkilileri tarafından ölçülerek  dünyanın en büyük posteri rekoruna imza attı.  

Ölçümden sonra gazetecilere açıklamada bulunan Guinness Türkiye hakemi Şeyma Subaşı Gemici, “Dünyanın en büyük poster rekorunun, 2014'te Hindistan'da hazırlanan 3 bin 361 metrekarelik posterde olduğunu belirterek, yaptıkları ölçüm sonucunda bu rekorun 4 bin 709 (60 metre x 78 metre) metrekareyle Türkiye'ye geçtiğini” söyledi.

Rekor sertifikasını AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Tanıtım ve Medya Başkanı Ömer Faruk Besli ve Yeni Türkiye Dijital Ofisi Direktörü Gökhan Yücel teslim aldı.

Posterin yapım sürecini anlatan Yeni Türkiye Dijital Ofisi Direktörü Gökhan Yücel çalışmayı 7 Haziran seçimlerine yönelik hazırladıklarını ifade ederek, "Türkiye'nin ve dünyanın her yerinden sosyal medya üzerinden binlerce fotoğraf aldık. Bu fotoğrafları mozaik tekniğiyle 20 günde poster şeklinde hazırladık. Bize bu rekoru kırma şansı veren AK Parti teşkilatlarına teşekkür ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun"  şeklinde konuştu. 

Dünyanın en büyük pankartı Yenikapı’daki Fetih Kutlamaları’nda açıldı

Dünya rekoru ünvanını elde eden dev poster, Yenikapı Miting Alanı’nda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun katıldığı “Yeniden Diriliş, Yeniden Yükseliş” Fetih Kutlamaları’nda açılarak büyük bir sürpriz yapıldı.

Bir çağı kapatıp yeni bir çağ açan İstanbul’un Fethi kutlamalarında “Dünyanın En Büyük Posteri”ni açarak gövde gösterisi yapan AK Partili seçmenler, birlikte oluşturdukları posterin rekor kırmasının mutluluğunu posteri taşıyarak yaşadılar.