Ekonomik krizin sebebi: ''Erdoğan'ın 'inşallah' demesi''

Ekonomik krizin sebebi: ''Erdoğan'ın 'inşallah' demesi''

Ekonomist Şevin Ekinci'nin bu sözleri İslamcı kesimleri kızdıracak..

Ekonomist Şevin Ekinci, Bloomberg HT'de yayınlanan ve Barış Esen'in sunduğu Küresel Piyasalar programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Barış Esen, gelişmekte olan ülkerin çoğunluğunun dolar bazında sıkıntılar yaşadığını fakat Türkiye'nin çok zayıf yakalandığını söyledi ve Şevin Ekinci'den ekonomideki son durumu değerlendirmesini istedi.

Şevin Ekinci, TL'nin değer kaybetmesinde sadece yurt dışı değil, iç siyasi gelişmelerin de faktörünün olduğunu ifade etti.

ERDOĞAN 'İNŞALLAH', ZEYBEKÇİ 'ALLAH AŞKINA' DİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim tarihine ilişkin yaptığı açıklamayı pozitif karşılamadığını belirten Ekinci, "Söyleyiş var söyleyiş var. 'İnşallah' 1 Kasım'da olacak gibi bir söylem veriyor. Yani ben bugün Nihat Zeybekçi'den de aynı şekilde duydum. 'Allah aşkına ben söylüyorum, benim dediğime inanın' gibi söylemler.." diye konuştu.

Ekinci devamında şunları söyledi:

İNŞALLAH DEMEK REJİM KAYGISINA NEDEN OLUYOR

"Bu ülkede Yahudiler de yaşıyor, bu ülkede başka kesimden insanlar da yaşıyor. Ben birazcık açıkçası hem yabancı yatırımcılarda hem iç tarafta birazcık rejim kaygısının olduğunu düşünüyorum. Bundan dolayı da güvenin yitirildiğini, kredi derecelendirme kuruluşlarının da güvenlerini yitirdiğini düşünüyorum"