En borçlu belediyeden 23,6 milyon TL'lik ihale

En borçlu belediyeden 23,6 milyon TL'lik ihale
Güncelleme:

2022 yılını Türkiye'nin en borçlu belediyesi olarak kapatan AK Partili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden 23 milyon 669 bin TL’lik piknik masası ve bank ihalesi.

AK Partili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yüksek maliyetli yeni bir harcamaya daha imza attı. AK Partili Tahir Büyükakın başkanlığındaki belediye, kentteki parklara kurulması amacıyla milyonlarca liralık piknik masası ve bank temin etti.

Birgün gazetesinden Mustafa Bildircin'in haberine göre Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 30 Aralık’ta iki farklı ihale düzenledi. Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen ihalelerin konusu ise “İroko klasik bank alımı” ve “Çam piknik masası alımı” oldu.

23,6 MİLYON TL’LİK ANLAŞMA

İhalelerden ilki olan, “İroko klasik bank alımı” ihalesinin sözleşmesi 18 Ocak’ta imzalandı. Belediye ile Güneşler Park isimli şirket arasında imzalanan ihale sözleşmesinin bedeli 6 milyon 185 bin 250 TL ile ifade edildi. İhale kapsamında Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’nın çalışmalarında kullanılması amacıyla 2 bin 250 adet bank alınacağı bildirildi. AK Partili belediye, çam piknik masası alınmasına yönelik ihaleyi de 18 Ocak’ta sonuçlandırdı. Bu ihalede de yine Güneşler Park isimli şirket ile anlaşıldı. Şirket ile belediye arasında imzalanan sözleşmenin bedeli kayıtlara, 17 milyon 484 bin TL olarak geçti. İhale kapsamında 4 bin adet çam piknik masası alınacağı belirtildi. Belediyenin 18 Ocak’ta sonuçlandırdığı iki ihale ile harcadığı para 23 milyon 669 bin 250 TL olarak kaydedildi.

BORÇLAR HARCAMAYA ENGEL OLMADI

AK Partili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yerel yönetimlerin Hazine borçlarına göre sıralandığı listede hemen her yıl ilk sırada yer alıyor. Belediyenin Hazine borcu toplamı 2 milyar TL’yi aşıyor. Rekor borca karşın belediye, sık sık yüksek harcamaları ile gündeme geliyor.

 

Birgün