En borçlu belediyeden 3,7 milyon TL'lik süs havuzu

En borçlu belediyeden 3,7 milyon TL'lik süs havuzu
Güncelleme:

Sayıştay'ın İller Bankası denetiminde Türkiye'nin en borçlu 4'üncü belediyesi gözüken Konya Büyükşehir Belediyesi 3.7 milyona kafeyle süs havuzu yaptırıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin borcu Sayıştay'ın İller Bankası denetiminde ortaya çıktı. Konya, 699 milyon liralık kredi borcuyla Türkiye'nin en borçlu 4'üncü belediyesi oldu. Belediye, seçim öncesi açıkladığı kafeterya ve süs havuzu projesiyle borç yükünü azaltmak yerine daha da ağırlaştırmayı tercih etti. Belediyenin Fen İşleri Daire Başkanlığı'nca imzalanan sözleşmeye göre; 842 metrekarelik alana ‘Şefikcan Kafeterya ve Havuz' inşaatı yapılacak.

Sözcü gazetesinden Deniz Ayhan'ın haberine göre inşaat çalışması için 3 milyon 800 bin TL'lik maliyet çıkarıldı. Sözleşme 3 milyon 670 bin TL'ye imzalandı. 12 Mayıs 2019'da bitmesi planlanan projede; binanın hazırlanması, döşemeler ile duvar boyalarının yanı sıra kafe/bahçe mobilyaları, ayna, WC seramiği, mescit halısı, menü levhası gibi detaylar da yer aldı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Uğur İbrahim Altay, 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde AK Parti'nin Büyükşehir adayı olarak yarışacak.

Kafeteryaya ‘Hayat kısa, uyanık kal' yazılacak

Konya Büyükşehir Belediyesi, kente süs havuzu ve kafeterya inşa ettirecek. Lüks projeye göre kafeteryanın duvarında ise ‘Hayat kısa; bunun için uyanık kal' yazacak.

 

 

Sözcü