En düşük hava sıcaklığı Ardahan'da ölçüldü

En düşük hava sıcaklığı Ardahan'da ölçüldü

Doğu Anadolu Bölgesi'nde en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 20 dereceyle Ardahan'da kaydedildi.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 20 dereceyle Ardahan'da kaydedildi.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bugün bölge genelinde havanın az bulutlu ve açık olması bekleniyor.

Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin edilen bölgede, rüzgar değişik yönlerden hafif kuvvette esecek.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 20, Kars'ta 14, Ağrı'da 11, Erzurum'da 10, Iğdır'da 8 ve Erzincan'da 7 derece ölçüldü.

Günün en yüksek sıcaklıklarının Ardahan'da sıfırın altında 6, Kars'ta 2, Erzurum'da 4, Ağrı'da 5, Iğdır'da 6, Erzincan'da 8 derece olması öngörülüyor.

Kar kalınlıkları Kars'ta 1, Ardahan'da 10 santimetre olarak ölçüldü.

Aktaş Gölü tamamen dondu

Gece sıfırın altında 24 derecelere kadar indiği Ardahan'da, Kura Nehri'nden sonra Çıldır Gölü kısmen donarken, Aktaş Gölü tamamen dondu.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde bir süre önce etkili olan kar yağışının ardından başlayan ve sıfırın altındaki hava sıcaklıkları nedeniyle bölgenin en soğuk ili olan Ardahan'da, sıcaklık gece saatlerinde sıfırın altında 24 dereceye kadar düştü.

Ardahan'ın Çıldır ilçe sınırında bulunan ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde Van Gölü'nden sonra ikinci büyük göl olan Çıldır Gölü, soğuk havanın etkisiyle kıyılardan itibaren kısmen, Türkiye ile Gürcistan'ın ortak sınırında yer alan Aktaş Gölü ise tamamen dondu.

AA