Ensar Vakfı Başkanı'ndan CHP'li Öztrak’ın annesinin cenazesi ile skandal paylaşım

Ensar Vakfı Başkanı'ndan CHP'li Öztrak’ın annesinin cenazesi ile skandal paylaşım
Güncelleme:

Ensar Vakfı Çanakkale Şube Başkanı Sebahattin Güner, CHP Sözcüsü Faik Öztrak’ın annesinin cenazesi ile dalga geçti. Sosyal medya hesabından cenaze fotoğraflarının altına “Ortaçağ ritüeli yapmışsınız. O ne öyle Allah rahmet” ifadelerini yazdı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak’ın annesi Ayten Öztrak, 97 yaşında hayatını kaybetti. Öztrak’ın annesi 31 Temmuz’da son yolculuğuna uğurlandı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Twitter hesabından Ayten Öztrak’ın cenazesine ait fotoğrafları paylaşarak, “Bir kez daha kendisine Allah’tan rahmet kıymetli Öztrak ailesine baş sağlığı ve sabır diliyorum” dedi.

Ensar Vakfı Çanakkale Şube Başkanı ve AK Parti Çanakkale Milletvekili adayı Sebahattin Güner de Özgür Özel’in gönderisine skandal bir yanıt verdi. Güner, “Ortaçağ ritüeli yapmışsınız. O ne öyle Allah rahmet. Işıklar içinde uyu deseydiniz” dedi.

 ENSAR VAKFI’NDA 45 ÇOCUK İSTİSMARA MARUZ KALMIŞTI

Karaman'da 2016 yılında, Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (KAİMDER) ile bağlantılı olduğu söylenen yurtlarda kalan 45 çocuk onlardan sorumlu olan bir öğretmen tarafından cinsel istismara uğramıştı. Olay bir çocuğun yaşadıklarını bir psikoloğa anlatması ve psikoloğun konuyu yetkililere bildirmesiyle ortaya çıkmıştı.

İstismarın duyulmasının ardından, cinsel istismara maruz bırakan sanık Muharrem Büyüktürk Ağır tutuklanarak, 508 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.