Erdoğan hakkında 4 suçlamayla, suç duyurusu

Erdoğan hakkında 4 suçlamayla, suç duyurusu
Güncelleme:

Halkın Kurtuluş Partisi, Kınalı-Malkara Otoyolu Projesi’yle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan ve soruşturma aşamasında tespit edilecek diğer kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Kınalı-Malkara Otoyol Projesini ihalesiz verildiğini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “İşte bunu müzakere ederek mutabakatın sağlanmasına müteakip gerekli sözleşme değişikliği yapın. Müzakere edin, mutabakat sağlayın, sözleşmeyi imzalayın” dediğini, Erdoğan’ın yasanın kendisine tanıdığı yetkilere aykırı olarak şirkete/şirketlere ihalesiz iş verilmesi talimatını verdiğini iddia etmişti. Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) avukatları söz konusu iddianın araştırılması için harekete geçti.

 HKP avukatları, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve soruşturma aşamasında tespit edilecek diğer kişiler hakkında, “İhaleye Fesat Karıştırma, Görevi Kötüye Kullanma, Kamu Görevlisinin Ticareti”, “Azmettirme” suçlarını işlediklerini belirterek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Başsavcılığa verilen dilekçede, “Türkiye’nin gerçek vatansever partisi olan müvekkil HKP; şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm haksızlıkların, yolsuzlukların, vurgunların, rüşvetlerin, kanunsuzlukların karşısında kararlıca mücadele etmektedir. Hiçbir kanunsuzluk, yapanın yanına kâr kalmamalıdır” ifadelerine yer verildi.

HKP avukatları dilekçede, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın tanık sıfatıyla dinlenilmesini talep etti.