Erdoğan ve Bahçeli'nin aklındaki Ankara adayı o mu ?

Erdoğan ve Bahçeli'nin aklındaki Ankara adayı o mu ?
Güncelleme:

Yerel seçimler için artık sadece 3,5 ay kala AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı henüz adaylarını resmen açıklamasa da Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için bir isimde mutabık kaldığı iddia edildi.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre, yapılan görüşmeler sonucu hazırlanan çalışmalara son şeklini veren Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli verecek. İki parti liderinin görüşme için bu hafta içinde bir araya gelmesi bekleniyor.

Cumhur İttifakı aday belirleme çalışmalarına son şeklini vermeye hazırlanırken, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere büyükşehirleri elinde bulunduran CHP, bu şehirlerde adaylarını açıklamıştı.

CHP’nin Ankara’da yeniden Mansur Yavaş’ı aday göstermesinin ardından Cumhur İttifakı’nın da “milliyetçi kökenli bir aday karşısına yine milliyetçi kökenli bir adayla çıkma kararı aldığı” iddia ediliyor.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçen hafta belediye başkanlıkları için milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve il, ilçe teşkilat yöneticilerinden “büyükşehirde ve ilçe belediyelerinde aday olmasını istedikleri” üç adayın ismini yazmalarını istediği öne sürülmüştü.

Yapılan oylama sonucunda, Ankara’da eski Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum, AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan ve Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok isimleri en çok çıkan kişiler arasındaydı.

Ayrıca Keçiören Belediye Başkanı Altınok’un oylamada daha çok oy aldığı da ifade ediliyor.

MHP’nin de Cumhur İttifakı’ndaki iş birliği çalışmaları kapsamında siyasi yaşamına o zamanki adı Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP) olan MHP’de başlayan, Mansur Yavaş’ın karşısına yine MÇP kökenli ismin aday yapılmasını istediği iddia edilmişti. Ayrıca Cumhur İttifakı’nın “Yavaş’ın karşısına MÇP hamlesini yapacağı” söyleniyor.

Daha önce MÇP’de Keçiören İlçe Başkanlığı yapan, MHP’de genel sekreterliğe kadar yükselen Altınok’un “bu MHP geçmişi nedeniyle Yavaş’ın karşısında yarışabilecek ve Ankara’yı kazanabilecek bir aday olduğu” belirtiliyor.

Tüm bunların yanı sıra Cumhur İttfakı’nda, Keçiören Belediye Başkanlığı’na da Fatih Ünal’ın aday gösterileceği ifade edilirken, Veysel Tiryaki’nin yeniden Altındağ için aday olacağına “kesin gözüyle bakılıyor.” Mamak Belediye Başkanlığı’na ise Gazi Şahin’in yeniden aday gösterileceği aktarılıyor.

 

Cumhuriyet