Erdoğan'dan Suriye'de 'hedef' açıklaması

Erdoğan'dan Suriye'de 'hedef' açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan 30. Muhtarlar toplantısında konuştu. Erdoğan Fırat Kalkanı operasyonunun hedefinin bir kişi ya da bir ülke olmadığını belirtti.

30. Muhtarlar Toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'yi Batılı, Doğulu, Karadenizli, Akdenizli olarak tanımlarsanız eksik tanımlamış olursunuz. AB kendi değerleriyle çelişme pahasına ülkemizi istediği kadar dışlamaya çalışsın Türkiye bir Avrupa ülkesidir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında şunları kaydetti:

Bugün Trakya'daki şehitlerimizi, Balkanlar'daki soydaşlarımı bir kenara koyuyorum Avrupa genelinde 5 milyon vatandaşımız yaşıyor. Dolayıyla bizi Avrupalı kurumların bizi dışlamaya gücü yetmez biz Avrupa'da misafir değil ev sahibiyiz. Yaşadığımız sıkıntılar güncel siyasi problemlerdir. Hedefimiz kökü mazide olan atiyi kurmaktır mesele budur. Şayet ülkemize karşı olan anlamsız husumetini bir kenara bırakırsa hemen yarın Avrupa Birliği'ne üye olmaya hazırız. AB söz verdiği adımları attığında bizde iyi niyetimizi göstereceğiz. Bize ne verirseniz bizden onu alırsınız. Çok oyalandık, 53 yıl kendi ilkeleriyle çelişmesi pahasına Türkiye'ye tavır alan bir kuruma kimsenin güvenmesi mümkün değil. AB meselesinde kararı üye ülkelere bırakıyoruz. Avrupa kendi üzerine düşeni yaparsa biz üzerimize düşeni yaparız. Aksi takdirde kendileri bilirler. Türkiye'nin batı ile olan bağı güçlü de doğu ile olan bağı zayıf mı? Geçtiğimiz haftalarda yaptığımız Özbekistan ziyaretimizde gezme imkanı bulduğumuz Registan meydanı dünyada eşine az rastlanan bir medeniyet şaheseridir. Bir Uluğbey'i bir kenara koyabilir misiniz? Özbekistan'dan hemen önce ziyaret ettiğimiz Pakistan'da bizi ağırladıkları Lahor kaleside görkemli bir yer. bunun için biz Rusya ile İran ile Güney Asya ülkeleri ile siyasi ve ekonomik ilişkilerimizi en ileri seviyede tutmak istiyoruz. Bu konumumuzu kendimiz ve dostlarımız bakımından birbirini tamamladığını düşünüyoruz.

BÖLGEDEN KANI VE GÖZYAŞINI EKSİK ETMEDİLER

Bölgeden kanı ve gözyaşını eksik etmediler. Suriye'de Libya'da kanı dökülen kardeşlerimizin acısını yüreğimizde hissediyoruz. Musul'da, Telafer'de ve diğer şehirlerde bir yandan DEAŞ'ın bir yandan mezhepçilerin zulmü altında kalanlar bizim kardeşimizdir. Bu duruş bize tarihin mirasıdır. Şayet yanı başımızda kardeşimizi ağlarken başımızı çevirirsek torunlarımızın yüzüne bakamayız.

HEPSİ DE SUÇ ORTAĞIDIR BURADAN İLAN EDİYORUM

Değerli kardeşlerim Türkiye Doğu ve Batıyı kucaklayan bu mirasın üzerine yeni bir gelecek inşaa etmek istiyor. 15 temmuz Türkiye'nin gördüğü en sinsi ve alçak saldırı girişimi olarak tarihimize geçmiştir. 15 Temmuz darbe girişimi, işgal girişimi ve terör saldırısıydı. Bu terör örgütünün üst düzey yöneticilerinin çoğu yurt dışına kaçtı. Niye kaçtınız? Demek ki suçlular. Bu kişilerin sığındıkları ülkelere baktığımızda asıl niyetin ne olduğunu anlayabiliriz. Hepsi de suç ortağıdır buradan ilan ediyorum. Verin diyeceğiz vermeyeceksiniz. Hukukta buna yardım ve yataklık denir. Yeri geliyor yardım toplama çadırları kuruyorlar. Ben senin neyine güveneceğim ya! Bir taraftan terör örgütü ilan edeceksin bir taraftan yardım edeceksin! Müttefik dediğimiz ülkeler tercihlerini terör örgütlerinden yana kullanıyorlar. PKK ile de aynı durum var. DEAŞ'ı bahane ederek başka gurpları palazlandırmak yanlıştır. Batı ülkelerini rahatsız etmesi bölge devletlerinin egemenlik haklarına saygı duymalarından kaynaklanmıyor. Petrolün var mı? Var, bunun için oradalar. Fırat Kalkanı operasyonun tek hedefi terör örgütleridir. Kimsenin şüphesi olmasın. Başka şekilde yorumlanmasın. Türkiye tek başına da kalsa terör örgütleriyle mücadelesini sürdürecektir. Engellemelerle karşılaşıyoruz. Bir takım firmalar askeri malzeme satmayacaklarını açıklıyorlar. Kötü komşu insanı evsahibi yapar derler. Biz 14 yıldır kendi ayaklarımız üzerinde durmamızı sağlayacak sistemi kuruyoruz. Bunlar zavallı. Siz bizim Çanakkale Destanımızı okunuz mu? Artık haçlı zihniyetleri tarih oldu, yoksa bunu mu uyandırmak istiyorsunuz? Bu teşebbüsün içindeyseniz çok yanlış!

BU FETÖ'CÜLERİ SİZ YETİŞTİRDİNİZ

Geçmişi ne olursa olsun, sıfatı ne olursa olsun bu ihanetin içine girenlerin hepsi hesap verecek. Bakın açık açık söylüyorum: Bu olay 40 yılık bir olaydır. TSK içine girenler son 14 yıl içinde değil, nasıl olurda son 14 yıla sığdırırsınız. Yoks a bu iktidara fatura mı kesmeye çalışıyorsunuz. Önce bu faturanın baş amili kendileri sizler! Bu FETÖ'cüleri sizler yetiştirdiniz! Görmezden geldiniz, şimdi ortaya çıkınca başkalarına fatura kesmeye çalışıyorsunuz. Şimdi Milli Savunma Üniversitesi'ne herkes girebilecek dedik. Askeri liseleri kapatıyoruz. Bütün Anadolu çocuğu buralarda okuyabilsin. Bakın o zaman buraya FETÖ giremeyecektir. Ve benim muhtar kardeşim evladını gösterdiğinde şöyle dizin aç göreyim ayağının bileğini göreyim diyemeyecek. Bunları yaptılar. Rahatlıkla herkes gelecek buralarda okuyacaklar. Çünkü Türkiye bir hukuk devletidir. Şu ana kadar soruşturmaya maruz kalan kişiler haklarında elde edilenlere istinaden yapılmıştır. 4 günlük tatilimizden sonra o ormanlarda gizlenen o teğmenleri orada yakalayanlar onları öldürebilirlerdi. Ne yaptılar? Hukuka teslim ettiler! Bu bizim hukuka teslim olduğumuzu gösteriyorlar. Beni ailemi öldürmeye gelenlerin hakkında hukuk ne karar veriyorsa ona tabi olacaklar.

TÜRK MİLLETİ BUNLARIN DEFTERİNİ DÜRMÜŞTÜR

Ne diyorlar Kasım ayında şu olacak bu olacak! Söylenti çıkardılar! Ne oldu Kasım ayı bitti. Bundan sonra da aynı şeyi yapacaklar. Şimdi Aralık ayı daha sonraki tarihler için aynı yalanları uyduracaklar. Türk milleti bunların defterini dürmüştür. Sağda solda kalan kılıç artıkları da tespit edilecektir. FETÖ gibi PKK için de yolun sonu görünmüştür. Bunların kökünü kazıyana kadar bu mücadele devam edecek.

BÜYÜME ORANLARINDA İLK SIRALARDAYIZ

Terör örgütünün ağ babaları şimdi bel altından vurmaya başladı. Son günlerde ekonomimizin maruz kaldığı saldırıları böyle değerlendirmemiz gerekiyor. Bu millet darbenin ertesi günü 2,5 milyar dolarını bozdurup ekonomisine destek olmuş bir millettir. Dövizi silah olarak kullanıp bize dize getireceğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Bu yıl yaşadığımız onca badireye rağmen büyüme oranında dünyada ilk sıralara yerleştirdiğimizin müjdesini buradan veriyorum. Hiç endişe etmeyin. Ben milletime inanıyorum. Bakın yapılandırmaya giden borçlarda 100 milyarın üzerinde taksitlendirme yaptı milletim. Bu millet böyle bir millet. Hiç merak etmeyin Allah'ın dediği olur. Kamu sözleşmelerinde Türk Lirasına geçtik. Faizsiz kazanç sistemlerini kullanacağız. Şundan emin olun Türkiye'nin istikameti sağlamdır. İstiklal Marşımızda ne güzel ifade etmiş Akif: Arkadaş yurduma alçakları uğratma sakın...

DHA