Fırıncılar odasından ekmeğe zam çağrısı

Fırıncılar odasından ekmeğe zam çağrısı
Güncelleme:

İstanbul’da resmi fiyat tebliği gelmeden bazı fırınlar ekmek fiyatlarını 8-10 liraya kadar çıkardı. Fırıncılar Odası Başkanı Halil İbrahim Balcı 200 gram ekmeğin 7 TL olmasını istedi.

Un ve asgari ücretteki yüzde 34 zammı gerekçe gösteren bazı fırınların, resmi fiyat tebliği gelmeden ekmek fiyatlarını 8-10 liraya çıkması, denetimleri ve tartışmaları beraberinde getirdi. İstanbul’da 200 gramı 5 liradan satıldığı açıklanan ekmeği, zamlı sattığı tespit edilen 116 fırına ceza kesilirken, ekmek üreticileri, İstanbul’da 240 gram ekmeğin 6 liradan satıldığını, ancak asgari ücret ve yüzde 60 artan un fiyatlarıyla güncellenen yeni ekmek tarifesinin bir an önce açıklanmasını istedi.

İstanbul Valiliği'nden açıklama

İstanbul Valiliği, sosyal medyada yayılan İstanbul’da ekmek fiyatlarının zamlandığına yönelik iddialara ilişkin açıklamada bulundu.

İstanbul Valiliği, kentteki ekmek fiyatlarıyla ilgili yeni bir düzenleme yapılmadığını belirtti.

Valilikten yapılan açıklamada, İstanbul'da ekmek fiyatlarının zamlandığına dair basında ve sosyal medyada yalan haberlerin yer aldığı belirtilerek, "İstanbul'da ekmek fiyatları ile ilgili yeni bir düzenleme yapılmamıştır. Halen 200 gram ekmek 5 liradan satılmaktadır." bilgisi verildi.