Giresun'da ölü sayısı 11'e yükseldi

Giresun'da ölü sayısı 11'e yükseldi
Güncelleme:

Giresun’da meydana gelen selde, bulunduğu aracın menfeze düşmesi sonucu ölen son jandarma personelinin de cenazesine ulaşıldı. Selde toplam ölü sayısı 11'e yükselmiş oldu.

Giresun’da meydana gelen selde, bulunduğu aracın menfeze düşmesi sonucu ölen son jandarma personelinin de cenazesine ulaşıldı. Selde kaybolanları bulmak için arama kurtarma faaliyetlerini sürdüren ekipler, Doğankent ilçesinde Harşit Çayı’nda bir kişinin cansız bedenine ulaştı. İncelemede, cenazenin jandarma personeline ait olduğu belirlendi.

 Doğankent’te 22 Ağustos’ta meydana gelen sel dolayısıyla arama kurtarma faaliyetine katılmak için bölgeye hareket eden beş jandarma personelinin içerisinde bulunduğu araç, Tirebolu-Doğankent yolunun 12. kilometresinde menfezin çökmesi sonucu dereye düşmüştü. Çalışmalar sonucunda daha önceki günlerde dört personelin, bugün ise kaybolan son jandarmanın naaşına ulaşıldı. Böylece selde yaşamını yitirenlerin sayısı 11’e yükseldi.

Sel felaketinde; Jandarma Uzman Çavuş Onur Kıran, Jandarma Uzman Çavuş Burak Tok, Jandarma Uzman Çavuş Erdem Çıtır, Jandarma Uzman Çavuş Aykut Variyenli şehit olurken, Kemal Akar, Betül Akgün, İsmail Güdük, Yasemin Özdemir, Ali Aydın, Akif Abdioğlu öldü. Jandarma Uzman Çavuş Sami Yılmaz, operatör Ali Akbulut, Umut Cantürk, Davut Akgün ve Emine Akgün ise selin ardından kayıp olarak aranıyor.