Göç İdaresi'nden sığınmacılar için dikkat çeken hamle

Göç İdaresi'nden sığınmacılar için dikkat çeken hamle
Güncelleme:

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ın kamuoyu oluşturmasının ardından hakkında suç duyurusunda bulunan Göç İdaresi'nden dikkat çeken hamle: Başta Suriyeliler olmak üzere yaklaşık 15 bin kişinin vatandaşlık işlemi iptal edildi.

Başta Suriyeliler olmak üzere istisnai vatandaşlık işlemleri devam eden binlerce kişiye sabah saatlerinden itibaren ‘işleminiz iptal edildi’ mesajı gönderildi. Yalnızca Gaziantep’ten 1.400 mülteciye bu uyarı gönderilirken İstanbul, Ankara, İzmir, Hatay, Kilis, Şanlıurfa, Adana ve Mersin ile birlikte bu sayının 15 bini aştığı öğrenildi.

MÜLTECİ BAŞVURULARI YENİDEN DEĞERLENDİRİLECEK

Türkiye gazetesine konuşan Göç İdaresi Başkanlığı Uyum ve İletişim Genel Müdür Vekili Dr. Gökçe Ok, tüm başvuruları yeniden değerlendirmeye tabi tutmak üzere böyle bir uygulamaya gittiklerini söyledi.

Gökçe Ok, daha önce vatandaşlık alan ve sonrasında bir takım tahrik olayları ile toplumsal güvenliği tehdit eden ya da terör örgütlerine destek verdiği tespit edilen şahısların da aynı kapsam dâhilinde tetkike tabi tutulacağı bilgisini paylaştı. Kimsenin paniğe kapılmaması gerektiğini söyleyen Gökçe Ok “Bu uygulamayı insanlarımızın huzuru adına yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

KAMUOYUNU ÜMİT ÖZDAĞ OLUŞTURMUŞTU

Türkiye'deki sığınmacı sorunuyla ilgili tek başına kamuoyu yaratmayı başaran Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın girişimleri sonrasında yaşanan bu gelişme ile birlikte yıllardır beklenen adım da atılmış oldu.

ÖZDAĞ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

İçişleri Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Dairesi ve Göç İdaresi Başkanlığı Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. İçişleri Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Dairesi ve Göç İdaresi Başkanlığı'nın suç duyurusuna dair dilekçede, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın sosyal medya hesabında yaptığı açıklamaların yanı sıra yazılı ve görsel medyaya yansıyan değerlendirmelerine yer verildi. Başvuruda sığınmacılar üzerinden toplumsal barış ve huzurun hedef alındığı belirtildi.

Özdağ'ın açıklamalarının basın ve ifade özgürlüğü sınırlarını aştığı savunulan dilekçelerde, "Söz konusu açıklamaların, halkı yabancılara karşı kin ve tahrike yönlendirdiği, demokratik toplum gerekleriyle bağdaşmayan, kamu barışını, kamu düzenini ve kamu güvenliğini tehlikeye düşürecek mahiyette olduğu açıktır." değerlendirmesine yer verildi. Dilekçelerde, Ümit Özdağ hakkında, savcılık makamınca resen tespit edilecek suçlardan dava açılması talebinde bulunuldu. 

 ÖZDAĞ'DAN İLK AÇIKLAMA

Zafer Partisi lideri Özdağ'ın suç duyurusuna ilk açıklaması "Türk vatanını ve Türk Milleti'nin hakkını savunmakla suçlayabilir ve dahi mahkum edebilirsiniz. Buna rağmen örtülü istilaya direneceğiz. Ama siz bağımsız yargı önünde vatana ihanetten yargılanacaksınız! Türk Milleti'nin vicdanında ise çoktan mahkum oldunuz" şeklinde oldu.

 Ümit Özdağ'dan hakkındaki suç duyurusu sonrası ilk açıklama