Günler sonra ilk kez Erdoğan'ın yüzü güldü

Günler sonra ilk kez Erdoğan'ın yüzü güldü

14 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan hayatının en sıkıntılı günlerini yaşadı. Ama Erdoğan 22 gün sonra ilk kez bir espriye tebessüm etti.

14 Temmuz'da darbecilerin hedefindeki ilk isim hiç kuşku yok ki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dı.  O tarih Türkiye ve Erdoğan için kritik gelişmelere gebeydi. Yaralılar, şehitler, bombalanan Meclis ve Külliye, esir alınan Genelkurmay Başkanı... devamında neler olabileceğini insan düşünmek bile istemiyor. İlk şok atlatıldıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan hiç vakit kaybetmeden harekete geçti. Ve ilk andan itibaren ordu, bürokrasi ve iş dünyasındaki FETÖ'cülere karşı operasyonarı bizzat yönetti. 

Erdoğan televizyonlarda bir iki kere gözyaşına hakim olamadı. Şehitler ve gaziler aklına geldikçe gözünden yaş boşaldı. Ama tam 22 gün sonra Erdoğan'ın (görüntünün 24. dakikasına dikkat) ilk kez tebessüm ettiği görüldü.

Cumhurbaşkanı, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayez ile kameraların karşısına geçti. Erdoğan konuğuna karşı "Aksakal" diye hitap ediyordu. İşte o toplantıda 'sakal' ile ilgili Nazarbayev'in sözleri Erdoğan'ı tebessüm ettirdi.