HDP'li vekil askere böyle hakaret etmiş !

HDP'li vekil askere böyle hakaret etmiş !

Askerlerin kendisine silah doğrulttuğunu iddia eden HDP'li vekil Ferhat Encü'nün askere hakaret ettiği görüntüler ortaya çıktı.

Uludere'de köylülerin eylemine destek veren HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü askerlerin kendisine silah doğrulttuğunu ileri sürmüştü. Encü ile askerlerin arasında yaşanan gerginliğe ilişkin görüntüler ilk kez ortaya çıktı. Görüntülerde HDP'li Milletvekili Ferhat Encü'nün askere açıkça hakaret ettiği görülüyor.

İŞTE O DİYALOGLAR

HDP'li Encü: "Siz pissiniz defolun gidin yani. Bana silah çekerek burada eşkiyalık yaptınız. Teröristlik yaptınız. Beni darp ettiniz"

Asker: "Biz Silahlı Kuvvetlerin gücünü lekelemeyiz"

Encü: "Siz zaten lekelisiniz daha önceden de lekeliydiniz."

Asker: Siz bize defol git diyemezsiniz"

Encü: "Aynen defol git..."
 

HDPLİ ENCÜ NE DEMİŞTİ ?

Milletvekili Encü, yayla dönüşü askerlerin yollarını kestiğini belirterek, "Son günlerde Roboski üzerinde büyük baskılar var. Katırların katledilmesi, insanların yaralanmasına kadar. Roboski halkı ve çevre köylüleri bu durumu iki gündür protesto ediyor. Bugün de sınırda gözlem amacıyla gazetecilerle birlikte Şirit Yaylası'na gittik. Dönüş yolunda askerler yolumuzu kesti. Bu sırada ben araçtan çıktım. Vekil olduğumu söyledim ve 'Karşınıza herhangi bir mukavemet yok. Niye silah doğrultuyorsunuz' dedim. 'Sen kimsin?' dediler. Ben de 'Şırnak Milletvekiliyim' dedim ve aramızda gergin bir diyalog geçti. Bu esnada bana silah doğrultular" dedi.